Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles J. Cole – “The Climb Back” & “Lion King On Ice”

Jermaine Cole is een rapper en een voorbeeld. Zijn debuutmixtape The Come Up brak in 2007 potten en pannen en de albums die erop volgden, overstegen dat succes met gemak. Met 2014 Forrest Hill Drive (2014) bewees J. Cole dat hij de ‘poetry’ wist te vinden in ‘rythm and poetry’ en KOD (2018) leverde zes nummers op die tegelijkertijd in de top 20 van Billboard Top 100 stonden, even succesvol als de Beatles het ooit voordeden. Al sinds KOD teaset J. Cole zijn opkomende plaat The Fall Off, en daarvan krijgen we nu – eindelijk – de eerste twee singles te horen.

Onder een ep die Lewis Street heet, verzamelde J. Cole de twee singles “The Climb Back” en “Lion King On Ice”. Allebei geproduceerd door hemzelf – met wat hulp van T-Minus bij “Lion King On Ice” – geven de twee singles een heerlijk voorsmaakje van wat The Fall Off kan worden. “The Climb Back” is heerlijk rustig en duurt vijf minuten. Op een jazzy beat neemt J. Cole je mee op zijn relaxerende flow waardoor alle hedendaagse problemen in het niets lijken op te gaan. Ironisch gezien het zware thema van het nummer. “Lion King On Ice” is helemaal het tegengestelde. Op ruige 808s bewijst J. Cole dat het voor hem niet altijd rustig aan moet. Als de rest van The Fall Off schommelt tussen de hardheid van “Lion King On Ice” en de zachtheid van “The Come back”, staat het nu al vast dat J. Cole zichzelf zal evenaren, zoniet overstijgen.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single j-hope - "on the street" (feat. J. Cole)

Binnenkort is het zover, dan begint j-hope aan zijn militaire dienstplicht. De Zuid-Koreaan is geen onbekende meer, want zowel als lid van…
LiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 3): Dag van de hiphopgrondleggers

De derde dag WOO HAH! begon al in mineur wanneer iedereen op de app van het festival een berichtje kreeg. De laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.