Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Philippine – “Just Dancing”

Nieuw talent komt van alle kanten onze richting uit gewaaid. Voor fans van Maggie Rogers en Lennon Stella is er sinds kort ook de Nederlandse Philippine. Met haar debuutsingle “Gone” wist ze ons meteen te overtuigen van haar kunnen. Waar de zangeres toen vooral haar countryinvloeden liet doorschemeren, horen we op “Just Dancing” een moderner geluid dat dichter aanleunt bij 80s en hedendaagse popmuziek.

‘We’re just dancing’, klinkt het in het refrein, maar al gauw blijkt het nummer een melancholisch randje te hebben. Philippine zingt over de ontkenningsfase, het moment in een verstikkende relatie waarop je nog niet klaar bent om toe te geven dat het niet goed gaat en je dus maar vasthoudt aan het vuur dat stilaan uitdooft. De upbeat popsong lijkt de uitgelezen manier om de boodschap van het nummer over te brengen. Dat toont niet alleen dat Philippine een artiest is die uit haar comfortzone durft te treden, maar ook dat ze een heel erg goeie songschrijfster is. De gitaarpartij in “Just Dancing” geeft ons dan weer een eerder nostalgisch gevoel, waardoor het ook een prima nummer is op een warme zomeravond onder het genot van een drankje (te veel).

Met haar tweede single weet Philippine ons te verrassen en uit te dagen om buiten onze comfortzone te treden. Daarmee ziet de toekomst van de Nederlandse er alvast rooskleuriger uit dan de relatie die ze bezingt in “Just Dancing”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (Club): Vanavond moet ik dansen

We hebben ons laten vertellen dat gisteravond een voetbalwedstrijd plaatsvond, maar toen we eerder die dag op de trein sprongen, begaven we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Headstart"

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Jade Bird haar debuutplaat de ether in stuurde en de wereld rond trok om haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Philippine - "Gone"

Countrymuziek beleeft een tweede jeugd en daar zit meervoudig Grammy-winnares Kacey Musgraves ongetwijfeld voor iets tussen. De Nederlandse Philippine debuteert met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.