Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Katy Perry – “Smile”

Katy Perry is de artieste van een generatie. Iedereen die geboren is rond de eeuwwisseling groeide op met de hits “Hot N Cold” en “I Kissed A Girl”. Voeg daar nog “California Gurls”, “Firework” en “Dark Horse” aan toe en je kan een playlist ‘favoriete jeugdnummer’ aanmaken voor een willekeurige millennial. Enkel: terwijl die millenials opgroeiden, geraakte Katy Perry het noorden kwijt. Haar laatste album Witness uit 2017 werd lauw ontvangen, net als de meeste singles die ze de voorbije maanden op de wereld losliet. “Never Really Over”, “Small Talk”, “Harleys In Hawaii” en “Never Worn White” konden ons niet bekoren, dus we zijn er dan ook niet rouwig om dat die nummers niet op haar nieuwste album zullen staan. Haar laatste single “Daisies” daarentegen wel, net zoals “Smile” dat vandaag uitkwam.

Scratch that, baby. Het is niet de eerste keer dat we “Smile” te horen krijgen, want het volledige nummer was begin mei al op het internet gelekt. Toch hield dat Katy Perry niet tegen de release vandaag officieel te vieren met de aankondiging dat het nummer de naam van haar opkomende album draagt. De single laat ons alleszins uitkijken naar 14 augustus, dan komt Smile uit. “Smile” is een vrolijk zomerdeuntje dat ons terug meeneemt naar ‘die goeie ouwe Katy’. Het nummer heeft niet veel power – en schiet qua tekst eigenlijk opmerkelijk tekort – maar het blijft hangen. Meer nog: het blijft gruwelijk plakken, en we worden er spontaan goed gezind van. Meer heb je niet nodig, toch?

Smile verschijnt op 14 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 juli 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief