Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Blood On Your Boots”

De klassieke opener van een artikel over Osees is het opsommen van alle namen waaronder het psych-kraut-funk-garage-rockproject van John Dwyer eerder al bekend stond. Was je er heel vroeg bij, dan herinner je ze misschien nog als Orange County Sound, maar bekender zijn varianten als The Ohsees, Thee Oh Sees, Oh Sees, en nu dus Osees. Met de vele naamsveranderingen gingen vaak ook veranderingen van sound gepaard. De evolutie van griezelige, psychedelische folk op Grave Blockers richting de agressievere, erg ritmische riff-waanzin op Smote Reverser en Face Stabber geeft je de indruk dat de band zo ongeveer tot alles in staat is, zolang frontman John Dwyer er maar zin in heeft.

Schuimde je de voorbije maanden YouTube af, dan kwam je misschien wel een filmpje tegen van de repetitie van Osees voor hun volgende album. De intense, strakke krautrocksfeer die we daar al konden opsnuiven ga je echter niet terugvinden op het eerder garagerockerige “Blood On Your Boots”, dat vandaag uitkwam op een benefietplaat van Girlsville, het label waar vroeger ook Coachwhips onder vertoefde. Het is een knaller van nog geen twee minuten waarop de typerende, galmende Osees-fuzz maximaal opengedraaid wordt, en een hypnotiserende riff de aandacht volledig opeist. Hier en daar hoor je trouwens een streepje buitenaardse synths, een fijne flashback naar The 12” Synth, het eerste ‘album’ onder de naam Osees dat tot nu toe al het levenslicht zag.

Facebook / Spotify / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 juli 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief