Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Crack Cloud – “Tunnel Vision”

Het Crack Cloud-collectief is al even bezig in de underground van het Britse landschap. Nu ze op 17 juli van plan zijn een debuutplaat uit te brengen, moet er wel eens boven die underground gelonkt worden om zo ook buiten het eigen land door te breken. Het kind kreeg de naam Pain Olympics, en daaruit konden we enkele weken geleden al het speelse “Ouster Stew” verwelkomen. Nu slaat de sfeer om met “Tunnel Vision”.

“Tunnel Vision” heeft wel nog iets van de vorige single, maar is in alles veel donkerder. Zo begint het al tamelijk chaotisch met furieuze vocals die zich een weg banen tussen de postpunkgitaren. Al snel eist het nummer dan ook al je aandacht op, en als het na een intermezzo van allerlei vocals rond de twee minuten ontspoort, dan krijg je toch een gevoel van voldoening. De chaos leidde naar iets. Het is een melodieus geheel van riffs en pittige instrumentale kracht. Als de debuutplaat van Crack Cloud de diversiteit van de twee eerste singles volgt, dan durven we nu al de woorden ‘album van het jaar’ in onze mond nemen, maar zover is het dus nog niet.

25 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief