Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crack Cloud – “Ouster Stew”

Niet enkel Groot-Brittannië blinkt uit in het brengen van geweldige postpunk. In Canada is er namelijk een band onder de naam Crack Cloud die de wereld op zijn eigen manier probeert te veroveren. Een debuutplaat was er in 2018 met een zelfgetiteld album en vorig jaar waren er de geweldige singles “The Next Fix” en “Crackin Up”. Nu is de groep er met het eerste originele werk van dit jaar en het aspect van fantastisch verfrissende muziek te maken, zijn ze niet verleerd.

Met net geen anderhalve minuut tijd is “Ouster Stew” een eerder kort nummer. Toch neemt het je van bij het begin mee en de Devo, Talking Heads invloeden zijn in overvloed aanwezig. De repetitiviteit neemt je over en het is heel lastig om te blijven stilstaan. De band gaat speels en energiek te werk en met een geweldige drumsolo brengen ze er nog een verrassend element in die de heerlijke dynamiek compleet maakt. De chaotische sound van de saxofoon gaat in interactie met het speelse ritme en zo is er van alles en nog wat te beleven op deze song. Met “Ouster Stew” zou Crack Cloud zich eindelijk wel eens in de kijker van het grote publiek kunnen spelen, dat hopen we althans.

De single is de tweede single, na “The Next Fix”, dat we te horen krijgen uit debuutalbum PAIN OLYMPICS dat op 17 juli verschijnt. Iets om naar uit te kijken! Pre-order hier.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.