Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single monokimono – “Witte Lijnen”

Fans van Eefje De Visser, Fulco en Mortier zullen ondertussen wel al weten dat monokimono de nieuwe revolutie van het moment is. Dat project van muzikant Ben Thange geniet dan ook ten volle van de opmars die de Nederlandstalige muziek weer aan het maken is. Hun eerste ep Kameleon werd al meer dan 70.000 keer gestreamd op Spotify en wordt nog steeds dagelijks gedraaid op Radio 1. Dit vinden we dan ook niet raar, want de muziek van monokimono bevalt ons steeds heel goed. De warm aanvoelende muziek die ondersteund wordt door de emotionele vertelkracht in de stem van Thange, die ons steeds doet denken aan Nick Cave, geeft ons op de een of andere manier steeds een extreem goed gevoel.

Ook in “Witte Lijnen” heeft de vertellende stem van Ben een magische stroming en krijgt het geheel zo een indrukwekkende en vernieuwende wending. Het nummer heeft een persoonlijke betekenis voor de zanger van monokimono en gaat over jezelf vergalopperen. Thange zingt bijvoorbeeld over hoe we alles steeds sneller en beter willen en nooit de tijd nemen om ervan te genieten. Als we het nummer iets dieper analyseren, merken we verschillende leuke muzikale details op die we op het eerste gehoor niet noodzakelijk opmerkten. Door de rustige en subtiel gelaagde synths, backing vocals en samples krijgen we een echt zomers gevoel. Nu we dit jaar waarschijnlijk toch niet naar het buitenland mogen reizen, kunnen we beter op de tonen van dit nummer met onze voeten in de zee lopen op een warme, zomerse dag.

Monokimono heeft zoals vele andere bands nu even geen werk, maar niet getreurd: je kan zijn Winterslaapsessie van een paar weken geleden nog steeds terug bekijken op onze Facebook.

Website / Facebook /  Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 22/09 @ JH Alleman (Oudergem)

Na maanden voorbereiding schoot gisteren de derde editie van Sound Track, het kansenparcours voor jonge muzikanten georganiseerd door VI.BE, uit de startblokken….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview monokimono: 'Ik koos voor het Nederlands omdat dat de taal is waarin ik ben grootgebracht.'

Nederlandstalige muziek is meer dan ooit vertegenwoordigd op de radio en lijkt na de invasie van Engelse muziek weer helemaal terug aan…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.