Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Frankie Fame – “Tuesday”

Dag één van de coronacrisis in België: al onze favoriete concertzalen zijn onherroepelijk gesloten, de cafés moeten volgen en om een of andere reden is het wc-papier in de Aldi op. Kortom, barre tijden als Belg. Toch proberen wij het beste te halen uit deze periode van thuisblijverij en pc-dagen. Zo viel ons nauwlettend oog op de kiemende artiest die zichzelf Frankie Fame noemt. Michael Franck, zo heet de man in het echte leven, werkte als technicus bij Nice Recordings reeds samen met blackwave., The Calicos, Gepetto and The Whales en David Ngyah.

Samen met een nog barre Facebookpagina en website lanceert Frankie zichzelf en zijn eerste single “Tuesday” de wijde wereld in. De nadruk kan op lanceren gelegd worden, want de artiest labelt zichzelf vluchtig als cosmopop en het nummer is een energieke combo van funky gitaren met psychedelische synthgeluiden. Een knisperend basgeluid en onbezonnen vocals maken zowel dansen als zachtjes wegdromen mogelijk bij het luisteren. Franc Moody ontmoet Tame Impala kunnen we hier als ruime vergelijking trekken. In wezen is “Tuesday” een radiovriendelijk popnummer maar met genoeg hoekjes en kantjes aan dat het ook in de playlist van elke zichzelf respecterende coolkid past. Ook de videoclip ademt atmosferische retrovibes. Een goeie start lijkt ons; we houden Frankie Fame in de gaten.

Facebook / Website / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frankie Fame - "Mellow Jitter"

Een hele week staan Belgische muzikale projecten met recht en rede in de kijker. Wij beren maken er dan ook een punt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Frankie Fame - "Not Me"

Vroeger was Michael Franck een schaduw in de studio. Een getalenteerde schaduw, dat wel, maar als technicus bij Nice Recordings stond hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.