Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches – “Saturnine & Iron Jaw”

Het is altijd prettig nieuws wanneer All Them Witches een nieuwe single loslaat. Het is nog beter nieuws als ze een nieuw album aankondigen. All Them Witches brengt ons doorgaans een laidback kruisbestuiving van stonerrock, bluesrock en psychedelische rock en wat ze brengen is doorgaans ook van hoge kwaliteit. Hun vorige album, ATW, telt ondertussen al twee levensjaren, maar in november schudden ze ons nog eens wakker met de klepper van een single “1×1”. Voor de fans van de synths in hun nummers hebben we slecht nieuws; na het verschijnen van ATW verliet hun toetsenist hen, waardoor het kwartet een trio werd.

“Saturnine & Iron Jaw” begint erg traag; meer dan een minuut lang krijgen we geruis en ijle tonen te horen. Na anderhalve minuut verschijnt het eerste getokkel op de gitaar. De spanning zit op dat moment zodanig in je lijf dat je, wanneer het nummer openbarst met een geweldige riff, de luchtgitaar niet links kan laten liggen. Als er toevallig prei in de buurt lag zou je de onschuldige slazwierder ervan langs geven als een drummer die veel te enthousiast te werk gaat. Het is toegestaan om je eventjes Dave Grohl te voelen in je keuken. Het nummer walst door zoals All Them Witchesnummers dat vaker wel doen. De riff houdt je twee minuten vast voordat het trio je eventjes rust gunt. Snel zoek je nog wat drumstokken in je keuken zodat je net op tijd bent wanneer het nummer een laatste keer openbarst. Dezelfde riff valt opnieuw je oren aan en daarna bolt het nummer rustig uit.

Ja, we willen meer van dat, en op vier september krijgen we meer van dat wanneer Nothing As the Ideal in de rekken verschijnt. Ondertussen is “Saturnine & Iron Jaw” al een zeer mooie opwarmer.

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…
InstagramLiveRecensies

Tame Impala @ Pukkelpop 2022: Alle kleuren van de regenboog

Drie jaar en een globale pandemie later mag Tame Impala opnieuw het hoofdpodium afsluiten. Wie erbij was in 2019,  zag toen een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Comet Is Coming - "LUCID DREAMER"

Dat jazz vele vormen kent, laten de jongens van The Comet Is Coming ons maar al te graag horen. Sinds stersaxofonist ‘King’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.