Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches – “1X1”

Al zeven jaar schuimen de Amerikanen van All Them Witches de aardbol af. De swampy psychedelische bluesrock die ze brengen scheert hoge toppen. Hun albums werden positief onthaald, aldus ook het nieuws van een nieuwe single. Het drietal weet vaak onverwachts uit de hoek te komen en ook nu rekenen we daarop. We zijn daarnaast bijzonder benieuwd hoe ze hun muziek zullen aanpakken na het vertrek van hun toetsenist na hun laatste album.

De intro van het nummer doet denken aan een kruisbestuiving van Tool en Massive Attack. Scherpe gitaartonen en atmosferisch gezang zetten de toon. De plaat voelt zwaar, heel zwaar, zwaarder dan Latijnse grammatica leren. Het nummer dreunt door. De drums brengen je in trance, terwijl Ben McLeod scherpe klanken uit zijn gitaar haalt. De zang klinkt dreigender en dreigender naarmate het lied vordert. Na drie minuten volgt een rustig interval voordat het weer openbarst. Een perfecte adempauze om even te reflecteren. Vettige bas die het nummer draagt, dreunende drums om je in trance te brengen en een machtige gitarist die allerlei scherpe tonen uit zijn gitaar foefelt. Het nummer breekt weer open met Charles zijn stem en dan genieten we nog tot het einde. Als dit nummer de toon zet voor de toekomst, dan nemen we er met plezier onze cursus grammatica bij.

All Them Witches tourt door Europa, maar passeert jammer genoeg niet door België.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 november 2019

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief