Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies – “iamlegend”

© CPU – Bert Savels

Op 5 juni brengen de Flatbush Zombies hun nieuwe ep Now, more than ever uit. Hiervoor brachten ze de voorbije week al een viertal teasers uit. Telkens korte, maar intense audiovisuele ervaringen met een nogal experimenteel karakter, vol met storingen. Eén ervan was voor de song “iamlegend”, die vandaag ook officieel als single verscheen. De laatste keer dat we hiervoor nog van de Zombies hoorden, was eind 2019, toen ze de single “Monica” uitbrachten. Ook uitgerekend vandaag komen de bevriende Underachievers met hun nieuwe single, “Giannis”. De Beast Coast lijkt plots klaarwakker.

Met Vacation In Hell, hun laatste langspeler, wist het drietal uit Brooklyn niet alle fans tevreden te stellen. Even leek de unieke rauwheid en ongepolijste stijl in het verleden achtergelaten. Op “iamlegend” bijten de duivelse verzen van Meechy Darko echter meteen stevig van zich af. Het refrein van Zombie Juice wordt kort gehouden en Erick Arc Elliot levert zijn bijdrage in de tweede verse. Volgens goede gewoonte verzorgde deze laatste tevens de productie. De sfeer op “iamlegend” is onrustig, het geluid terug ruwer en ongepolijst. De single lijkt zo de terugkeer in te luiden van de spanning en de rusteloze paranoïa, die zo kenmerkend waren voor hun eerdere albums en mixtapes. ‘Destruction is a form of creation’ rapt Meechy Darko, hiermee verwijzend naar de film Donnie Darko, maar ogenschijnlijk evenzeer naar de aanpak voor hun nieuwe ep. We verwachten alleszins een minder gestroomlijnd geluid dan dat van Vacation In Hell. De single klinkt op zich al veelbelovend en komt hopelijk nog beter tot zijn recht in het geheel van de aankomende ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Erick The Architect - "Let It Go" (feat. Loyle Carner & FARR)

Erick The Architect kennen we voornamelijk als producer en rapper van Flatbush Zombies. Na hun succesvol coronaprojectje now, more than ever besloten de…
AlbumsRecensies

James Blake - Before (★★★★): Appeltje voor de feestdorst

Muzikale duizendpoot James Blake verrast wederom met vier steengoede nummers op zijn gloednieuwe ep Before. 2020 lijkt de Brit de nodige muzikale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies - "Afterlife"

Twee maanden na de release van hun corona-ep now, more than ever hebben we opnieuw het genoegen om nieuw werk van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.