Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies – “Monica” feat Tech N9ne

Voor hun nieuwe single wisten Flatbush Zombies underground rap legende Tech N9ne te strikken. “Monica” is de eerste single die het drietal uit Brooklyn onder eigen naam uitbrengt sinds hun album Vacation In Hell in 2018. Eerder dit jaar kregen we natuurlijk reeds Escape From New York voorgeschoteld, een samenwerkingsalbum van het Beast Coast collectief.

In de intro van “Monica” horen we Issa Gold, lid van de goed bevriende Underachievers, een eindje onsamenhangend over vibes vertellen. Vervolgens is het de eigen Erick the Architect die zich in de eerste verse krachtig laat gelden. Te lang voelt hij zich op vlak van rappen als derde wiel beschouwd, mogelijk omwille zijn vaardigheden als vaste producer van het werk van de Zombies. ’Even from wheelchair I rap with such ease’ rapt hij en dat het nu voor eens gedaan mag zijn met deze onderwaardering. De song moet het verder hebben van de oersterke cohesie tussen de drie vrienden, bijgestaan door levende legende Tech N9ne. Inzake flow wordt er echter jammer genoeg vrij weinig gevarieerd. Toch is het zeker geen onaangenaam wederkeren van de Flatbush Zombies. Wachten doen we echter nog steeds op nieuw materiaal van de stilaan ondergesneeuwde Joey Bada$$.

Bekijk de bijhorende video voor “Monica” hieronder.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Erick The Architect - "Let It Go" (feat. Loyle Carner & FARR)

Erick The Architect kennen we voornamelijk als producer en rapper van Flatbush Zombies. Na hun succesvol coronaprojectje now, more than ever besloten de…
AlbumsRecensies

James Blake - Before (★★★★): Appeltje voor de feestdorst

Muzikale duizendpoot James Blake verrast wederom met vier steengoede nummers op zijn gloednieuwe ep Before. 2020 lijkt de Brit de nodige muzikale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies - "Afterlife"

Twee maanden na de release van hun corona-ep now, more than ever hebben we opnieuw het genoegen om nieuw werk van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.