Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flatbush Zombies – “Afterlife”

Twee maanden na de release van hun corona-ep now, more than ever hebben we opnieuw het genoegen om nieuw werk van het trio Flatbush Zombies te horen. Het betreft een nummer dat geproducet is door James Blake en daar mag al eens mee uitgepakt worden. Een willekeurig billboard in Denver huren om de single aan te kondigen? Check! Verder kreeg YouTube de primeur met een videoclip vol botten en ingewanden (dankzij hoogstaande X-ray technologie). Het is niet de eerste keer dat James Blake zich in de hiphopscene begeeft, maar de samenwerking met Flatbush Zombies is toch een speciale. Niet in het minst omdat Erick Arc Elliot normaal gezien de productie voor zijn rekening neemt. Dat hij de touwtjes uit handen geeft aan Blake, getuigt van een groot vertrouwen en respect.

Het moet gezegd, Blake vervult zijn taak met verve. Hij slaagt erin om de eigenzinnige flow van de Zombies te combineren met zijn eigen sound. Het nummer start met een mystiek deuntje, waarop Erick onmiddellijk invalt. Nu hij zich voor honderd procent kan concentreren op het tekstuele gedeelte, bewijst hij nog maar eens wat voor een veelzijdige rapper hij is. ‘Nowadays, they’re treatin’ music like tourism / What is pop, what is not? / What is different when you’re not?’. Hij stelt zich niet enkel vragen over de muziekindustrie, maar ook over zijn kwetsbaarheid als Afro-Amerikaanse burger in de Verenigde Staten. 

Zombie Jewice mag dan wel de kleinste van de Zombies zijn, hij levert zoals gewoonlijk de grootste bijdrage aan het refrein. Met zijn hoge en gevoelige stem zweeft hij over de bassen van Blake. Heel even wordt het nummer dodelijk gevoelig. Wanneer Meechy overneemt keren de funky beats terug en gaat het tempo opnieuw de hoogte in. De rauwe rapper begeleidt het nummer met zijn typische punchlines naar het eindpunt. De outro is een pareltje. James Blake sluit af zoals hij begonnen was: mysterieus, met een wat oosterse tint.

Het nummer is een aanloop naar het derde studioalbum van de Zombies.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hervonden elan

Stel je voor: je staat op een generisch popfestival, laten we zeggen ergens rond het jaar 2011. Je staat in een afgeladen…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.