Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ruff Majik – “All You Need Is Speed”

De Zuid-Afrikaanse stonerrockers die zichzelf Ruff Majik noemen, brachten ondertussen reeds vier albums uit. Toch blijven ze nog steeds onder de radar vliegen. Vreemd vinden we, want alle vier hun albums getuigen van onwaarschijnlijke klasse en ook live scheuren ze als een sneltrein. Je zou verwachten dat ze hierdoor al meer succes genieten in de scene. We vermoeden dat hun Zuid-Afrikaanse afkomst hier voor wat tussen zit, Zuid-Afrika is nu eenmaal niet zo dichtbij. Vorig jaar konden ze echter de eerste stap richting een breder publiek zetten met passages op Desertfest Antwerpen, Freak Valley (Duitsland) en Sonic Blast (Portugal). Ruff Majik kent drie oprichters, allen uit een klein dorpje, maar ondertussen spelen ze met vijf en zijn ze gevestigd in Pretoria (de hoofdstad van Zuid-Afrika).

Na het uitstekende album Tårn, dat vorig jaar uitkwam, lagen de verwachtingen hoger dan ooit tevoren. “All You Need Is Speed” start met het geluid van racende auto’s. Duidelijk was dit een waarschuwing voor wat er zou volgen, want wat ligt het tempo hoog. Ruff Majik kennen we als een band die riffs aan elkaar rijgt op een sloffig stonertempo en nu doen ze datzelfde na het binnenwerken van elk een liter sterke koffie. Het nummer slaat in zoals de boekdrukkunst voor middeleeuwse Europeanen; een verrassing waar we meer van willen. Na een erg strakke anderhalve minuut roept Ruff Majik ons een halt toe met een tragere headbanger van een riff die het nummer dan ook afsluit. Wat klonk dit geweldig.

Na deze single hopen we op een opvolger voor Tårn. De Zuid-Afrikanen hebben het in zich om zeer groot te worden in het genre.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Stöner – Stoners Rule (★★★½): Woestijnrock op zijn best

De Amerikaanse supergroep Stöner laat zijn debuutplaat Stoners Rule op de wereld los. Als een woestijnrock-album opgenomen wordt in Joshua Tree, dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.