Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow – “Headlights”

Het was al enkele jaren stil rond een van onze favoriete singer-songwriters uit Ierland. Zijn laatste plaat, True Care, dateert al van 2017 en die bleek ook niet echt de nodige potten te breken. De man die op zijn debuut Early In The Morning nog heel breekbare folkmuziek maakte, was zoekende naar een nieuwe, meer elektronische sound. Het is duidelijk een zoektocht waarbij hij zich even moest herbronnen, maar anno 2020 is hij helemaal herboren. Met “Headlights” zet hij zijn evolutie als songwriter door en op sociale media kondigde hij de single aan als zijn beste werk ooit.

Dat statement is gewaagd, maar we kunnen hem er in gelijk geven. Hij lijkt het evenwicht tussen zijn rustige beginjaren als artiest en zijn iets meer elektronische jaren later perfect gevonden te hebben. Het resultaat is een nummer dat een heel zacht begin heeft, maar langzaam steeds meer geheimen prijsgeeft. Zie het als een rit op een donkere weg waarbij de lichten van je auto steeds meer van het landschap onthullen. De song wordt heel dansbaar en we horen invloeden van Jack Garratt, wat alleen maar goed kan zijn. Met een krachtig einde boordevol power in de vocals weet McMorrow de geweldige single op een apotheose af te sluiten. De comeback van James Vincent McMorrow is zoveel meer dan wat we er van gehoopt hadden, wat een song!

3433 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

James Vincent McMorrow - The Less I Knew (★★★): Terug naar de kern

Het is inmiddels alweer zo’n 12 jaar geleden dat de Ierse James Vincent McMorrow voor het eerst op de radar verscheen. Zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow - "Hurricane"

Niet zo goed weten wie je bent, is iets waar een hele hoop mensen tegenaan lopen. We worstelen allemaal met existentiële vraagstukken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow - "The Less I Knew"

Weinig artiesten zijn de afgelopen tijd zo productief geweest als James Vincent McMorrow. Niet eens een jaar geleden bracht de Ier zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.