Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Love in Mine”

© CPU – Jan Van Hecke

Iedereen die vorig jaar nog maar een beetje met muziek bezig was, kon niet onder Big Thief uit. Met zowel U.F.O.F. als Two Hands wist de band wereldwijd hoge ogen te gooien, en dat vertaalde zich dan ook in hoge posities in de eindejaarslijstjes. Ook de podia werden groter, want de grote zaal van de Ancienne Belgique leek eind vorig jaar zelfs een maatje te klein. Wat ons toen opviel, is dat de Amerikanen ook heel wat nieuw materiaal op ons afvuurden. Vandaag krijgt ook de rest van de wereld de eer om een nieuw nummer van Big Thief te horen, maar echt helemaal nieuw kunnen we “Love in Mine” niet noemen. Het nummer werd gebruikt als B-kantje van de ‘Two Hands recording sessions’, maar krijgt vandaag een volwaardige plaats binnen de discografie van de band.

Dat het nummer uit dezelfde periode als Two Hands komt, is dan ook duidelijk hoorbaar. Daar klagen we in elk geval niet om, want het was zonder enige twijfel een topplaat. Een rustgevende akoestische gitaar neemt ons meteen mee op een idyllisch tripje doorheen de Amerikaanse bossen. Adrianne’s hoge, zeemzoete stem weet ons te betoveren en langzaamaan komt er wat meer tempo in het nummer. De zachte percussie zorgt voor een nieuwe dimensie, maar haalt ons zeker en vast niet uit onze prachtige droom. Dankzij de akoestische gitaar krijgen we steeds nadrukkelijker – en zeker de laatste minuut – folk-invloeden te horen, die het nummer helemaal compleet maken. Dankzij Big Thief zitten we langs een rustig kabbelend beekje te genieten van alles wat het leven te bieden heeft, en dat is vooral liefde. Al dan niet voor de muziek van de Amerikanen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Adrianne Lenker - songs / instrumentals (★★★★): Achter de gitaar zit een vriendin

Big Thief drukte in 2019 een stevige indiefolkstempel op heel wat eindejaarslijstjes met hun twee-albums-op-een-jaar U.F.O.F. en Two Hands. Het resulteerde in een aardig gevuld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "anything"

De naam Adrianne Lenker zegt je op zich misschien niet zoveel, maar als we je erbij vertellen dat het de naam is…
LiveRecensies

Big Thief @ Ancienne Belgique (AB): Vijftig tinten grijs

Wie er zijn hobby van heeft gemaakt om elk eindejaarslijstje van 2019 te overlopen, zal ongetwijfeld opgemerkt hebben dat er nog steeds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.