Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alanis Morissette – “Diagnosis”

Fans van Alanis Morissette hebben de laatste jaren al heel wat geduld mogen tonen. Het meest recente album van de zangeres dateert al van 2012, maar daar komt er dit jaar verandering in. Het nieuwe album stond gepland uit te komen op 1 mei en net zoals veel andere albums, is ook de release van Such Pretty Forks in the Road uitgesteld. De achtste langspeler verschijnt 25 jaar na het meest succesvolle werk dat de artiest heeft uitgebracht. Jagged Little Pill is veruit het best verkochte album van de zangeres, maar daarom niet per se het beste. Afgaande op “Reasons I Drink” en “Smiling” zal het nieuwe album wellicht niet beter zijn. Beide singles wisten ons niet te overtuigen, maar misschien kan de derde single dat wel doen.

Wie terugdenkt aan ‘Ironic”, de grootste hit van de zangeres, denkt meteen aan de niet alledaagse stem van Morissette. Die unieke stem krijgen we al tijdens de eerste seconde te horen, al klinkt deze uiteraard wat ouder tegenwoordig. “Diagnosis” valt onder de noemer van emotionele pianoballades met subtiele doch dramatische strijkers. In tegenstelling tot de twee vorige singles, voelt deze niet geforceerd aan. Juich niet te hard, want ook dit nummer is geen hoogvlieger. Hoewel het nummer een subtiel ruw kantje bevat, is het ons wat te gewoontjes en cliché.

Er wordt gezegd dat Such Pretty Forks in the Road op 18 septemeber zal verschijnen, maar dit is niet officieel bevestigd.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1230 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Why”

Hamburg mag dan niet de grootste muziekgeschiedenis hebben, het lijkt een goeie broedplaats te zijn voor opkomend talent zoals BROCKHOFF. Ze verhuisde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Louise Hudson - "Hall of Mirrors"

De indiepop van Louise Hudson ligt makkelijk in het gehoor en vormt zich al snel een weg naar je hart en dat…
AlbumsRecensies

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road (★★½): Handboek voor vrouwen die een existentiële crisis doormaken

Na acht jaar wachten is het er eindelijk: het negende studioalbum van Alanis Morissette. Met veel enthousiasme keken we uit naar wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.