Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Louise Hudson – “Hall of Mirrors”

De indiepop van Louise Hudson ligt makkelijk in het gehoor en vormt zich al snel een weg naar je hart en dat hebben ze ook bij BBC Music geweten. De Britse bracht afgelopen zomer haar debuutsingle “Denial” uit en kon daarmee meteen rekenen op de steun van BBC Music Introducing East Midlands. Phoebe Bridgers, Alanis Morissette en HAIM worden als inspiratiebronnen genoemd en dat vertaalt zich ook op haar nieuwste single. “Hall of Mirrors” wordt gekenmerkt door een nostalgisch geluid, maar heeft duidelijk een scherper, ruwer randje met een duidelijk hitpotentieel.

Op “Hall of Mirrors” zingt Hudson over een welbekend fenomeen, body dysmorphia of ook wel ingebeelde lelijkheid. Hiermee kaart de Britse het gegeven aan van een voortdurende ontevredenheid over bepaald lichaamsdeel en vooral welke invloed dat heeft op de relatie met jezelf. Al gauw kom je zo bij de invloed van sociale media op het zelfbeeld van heel wat jongeren. Het is echter ook precies die groep die zichzelf zal vinden in de muziek van Hudson. De woorden van de Britse hebben duidelijk kracht nodig en dat vertaalt zich in een energieke productie waarbij de drums duidelijk meer naar de voorgrond treden en soms de vocalen jammer genoeg lijken te overstemmen. ‘The image I see is a stranger to me’, klinkt het waarna het nummer een hoogtepunt bereikt met het refrein. “Hall of Mirrors” is gemaakt om mee te zingen en we zien meteen een zaal vol enthousiaste jongeren voor ons die het nummer woord voor woord meeschreeuwen in een overvolle, donkere concertzaal. Daarop is het nog even wachten, maar Louise Hudson werkt momenteel aan haar debuut ep die volgend jaar moet verschijnen.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Julien Baker - Little Oblivions (★★★★): Een ontastbare kracht

Na Phoebe Bridgers met haar sublieme Punisher in 2020, is het dit jaar aan boygeniusbandgenoot Julien Baker om zich ook solo ijzersterk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Favor" (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Cuff Your Jeans"

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.