Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Louise Hudson – “Hall of Mirrors”

De indiepop van Louise Hudson ligt makkelijk in het gehoor en vormt zich al snel een weg naar je hart en dat hebben ze ook bij BBC Music geweten. De Britse bracht afgelopen zomer haar debuutsingle “Denial” uit en kon daarmee meteen rekenen op de steun van BBC Music Introducing East Midlands. Phoebe Bridgers, Alanis Morissette en HAIM worden als inspiratiebronnen genoemd en dat vertaalt zich ook op haar nieuwste single. “Hall of Mirrors” wordt gekenmerkt door een nostalgisch geluid, maar heeft duidelijk een scherper, ruwer randje met een duidelijk hitpotentieel.

Op “Hall of Mirrors” zingt Hudson over een welbekend fenomeen, body dysmorphia of ook wel ingebeelde lelijkheid. Hiermee kaart de Britse het gegeven aan van een voortdurende ontevredenheid over bepaald lichaamsdeel en vooral welke invloed dat heeft op de relatie met jezelf. Al gauw kom je zo bij de invloed van sociale media op het zelfbeeld van heel wat jongeren. Het is echter ook precies die groep die zichzelf zal vinden in de muziek van Hudson. De woorden van de Britse hebben duidelijk kracht nodig en dat vertaalt zich in een energieke productie waarbij de drums duidelijk meer naar de voorgrond treden en soms de vocalen jammer genoeg lijken te overstemmen. ‘The image I see is a stranger to me’, klinkt het waarna het nummer een hoogtepunt bereikt met het refrein. “Hall of Mirrors” is gemaakt om mee te zingen en we zien meteen een zaal vol enthousiaste jongeren voor ons die het nummer woord voor woord meeschreeuwen in een overvolle, donkere concertzaal. Daarop is het nog even wachten, maar Louise Hudson werkt momenteel aan haar debuut ep die volgend jaar moet verschijnen.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

647 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.