Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Louise Hudson – “Hall of Mirrors”

De indiepop van Louise Hudson ligt makkelijk in het gehoor en vormt zich al snel een weg naar je hart en dat hebben ze ook bij BBC Music geweten. De Britse bracht afgelopen zomer haar debuutsingle “Denial” uit en kon daarmee meteen rekenen op de steun van BBC Music Introducing East Midlands. Phoebe Bridgers, Alanis Morissette en HAIM worden als inspiratiebronnen genoemd en dat vertaalt zich ook op haar nieuwste single. “Hall of Mirrors” wordt gekenmerkt door een nostalgisch geluid, maar heeft duidelijk een scherper, ruwer randje met een duidelijk hitpotentieel.

Op “Hall of Mirrors” zingt Hudson over een welbekend fenomeen, body dysmorphia of ook wel ingebeelde lelijkheid. Hiermee kaart de Britse het gegeven aan van een voortdurende ontevredenheid over bepaald lichaamsdeel en vooral welke invloed dat heeft op de relatie met jezelf. Al gauw kom je zo bij de invloed van sociale media op het zelfbeeld van heel wat jongeren. Het is echter ook precies die groep die zichzelf zal vinden in de muziek van Hudson. De woorden van de Britse hebben duidelijk kracht nodig en dat vertaalt zich in een energieke productie waarbij de drums duidelijk meer naar de voorgrond treden en soms de vocalen jammer genoeg lijken te overstemmen. ‘The image I see is a stranger to me’, klinkt het waarna het nummer een hoogtepunt bereikt met het refrein. “Hall of Mirrors” is gemaakt om mee te zingen en we zien meteen een zaal vol enthousiaste jongeren voor ons die het nummer woord voor woord meeschreeuwen in een overvolle, donkere concertzaal. Daarop is het nog even wachten, maar Louise Hudson werkt momenteel aan haar debuut ep die volgend jaar moet verschijnen.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alexa Rose - "Clearwater Park"

Aangrijpende verhaallijnen en zachte vocalen zijn het handelsmerk van de Amerikaanse Alexa Rose. In haar onmiddellijke omgeving was niemand echt bezig met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid - "Mountain Crystals" (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven….
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.