Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alanis Morissette – “Reasons I Drink”

Alanis Morissette, die naam zou een belletje moeten doen rinkelen bij iedereen die al eens een avondje karaoke heeft doorstaan, naar nostalgie-uurtjes op de radio luistert en simpelweg zijn klassiekers kent uit de jaren negentig. Inderdaad, stembandenspringer “Ironic” dateert al van twee decennia terug, maar de doorwinterde zangeres heeft er nog niet genoeg van. Alanis releasete een nieuwe single met “Reasons I Drink”, en ironisch genoeg is dit nummer zelf al een voldoende (en mogelijk ook noodzakelijke) reden om eens stevig naar de fles te grijpen.

Aan het begin van “Reasons I Drink” draaien we even aan de kabel van onze hoofdtelefoon om te controleren of het geluid wel goed doorkomt. Of is het gewoon een slechte YouTube-upload? Nee hoor, het blijkt de allesbehalve fijnzinnige klank van deze single. Rare keuze, maar wie weet biedt het nummer verderop wel enige verbetering. Het tegendeel wordt echter bevestigd wanneer we bij het refrein aankomen. We krijgen het idee dat echt iedereen in de studio onder invloed was, want wat voor geforceerd en opdringerig cliché krijgen we daar te slikken? De ettelijke ‘ooh’s’ kunnen dan misschien wel voor een meezingmomentje zorgen, maar mooi kunnen we die geenszins noemen. Om ons enthousiasme volledig te kelderen, passeert er nog een bridge die niet eens zo mooi gezongen is en een veel te Natalia-achtig einde kent. Nee, gewoonweg nee.

Op 1 mei brengt Alanis Morissette een nieuwe plaat uit. Such Pretty Forks in the Road is al haar negende studioalbum, maar of er effectief iets ‘pretty’ aan zal zijn, daar houden wij ons hart voor vast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Why”

Hamburg mag dan niet de grootste muziekgeschiedenis hebben, het lijkt een goeie broedplaats te zijn voor opkomend talent zoals BROCKHOFF. Ze verhuisde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Louise Hudson - "Hall of Mirrors"

De indiepop van Louise Hudson ligt makkelijk in het gehoor en vormt zich al snel een weg naar je hart en dat…
AlbumsRecensies

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road (★★½): Handboek voor vrouwen die een existentiële crisis doormaken

Na acht jaar wachten is het er eindelijk: het negende studioalbum van Alanis Morissette. Met veel enthousiasme keken we uit naar wat…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.