Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Alanis Morissette – “Smiling”

Alanis Morissette bracht in het begin van de jaren negentig verschillende albums uit en sindsdien staat de zangeres bekend om de rocksound die we vanaf haar derde album te horen kregen. Onder andere de gigantische hit “Ironic” zorgde ervoor dat tot op heden Jagged Little Pil het bestverkochte album van de zangeres is. Tijdens de nillies bracht Morissette nog regelmatig een album uit, maar na Havoc And Bright Lights in 2012 werd het stil rond de zangeres. Vorig jaar keerde de zangeres terug met het platte en geforceerde “Reasons I Drink” en begin dit jaar maakte Alanis ook een verschijning op Halsey’s nieuwe album.

Ook het nieuwe “Smiling” voelt vrij geforceerd aan. Het nummer probeert een gitaar die thuishoort in rockmuziek te combineren met drama en strijkers. Het vloekt. Op het einde mag de drummer volledig losgaan en ook de toetsenist geniet van het moment terwijl de gitarist hetzelfde lijntje blijft spelen. De tekst zal wat fans kunnen inspireren, maar met deze combinatie van een rocksong en ballade, zal Morissette wellicht niet veel fans winnen.

Such Pretty Forks in the Road verschijn op 1 mei. Het feit dat het een feestdag is en de winkels niet open zijn zal heus niet de enige reden zijn dat we de nieuwste toevoeging aan de discografie van Alanis Morissette niet gaan kopen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 februari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief