Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Why”

BROCKHOFF

Hamburg mag dan niet de grootste muziekgeschiedenis hebben, het lijkt een goeie broedplaats te zijn voor opkomend talent zoals BROCKHOFF. Ze verhuisde van een klein dorpje naar de grootstad om haar muziekcarrière te achtervolgen en dat loont. Ze bracht al eerder “Clearing Up” en “Sharks” uit met bij die laatste ook een gelijknamige ep. Na verwelkomende recensies en enkele support acts voor onder andere Paolo Nutini wordt haar oeuvre uitgebreid met een nieuw nummer met opnieuw de onderwerpen die door het hoofd van de 23-jarige spoken. Van hoge verwachtingen en verveling, tot dagdromen over verloren tijd en liefdes.

Met “Why” serveert BROCKHOFF wederom haar bekende formule. Een stevig indienummer waarbij haar delicate stem de fragiele aard van haar tekst perfect ondersteunt. Dit nummer is iets steviger dan wat we al te horen kregen, maar past nog steeds in het rijtje aan charismatische singles. Invloeden van The Cardigans en Alanis Morissette zijn duidelijk hoorbaar, al wordt haar eigen stijl weer sterk gedefinieerd. De strofes volgen een typisch indierockformaat, terwijl het refrein een meer postrocksound aan de oren brengt. Tekstueel is het stille kreet naar iedereen die haar verwachtingen en druk oplegt. Het nummer eindigt dan ook met de zachte woorden die de boodschap van dit nummer mooi samenvatten: ‘Turn off all the lights, I’m gonna be just fine.’ Als BROCKHOFF nog meer muziek van deze kwaliteit naar voren schuift, hoeft ze haar inderdaad geen zorgen te maken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.