Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Roaming Lands – “Never Nowhere”

Wanneer een band zijn inspiratie zoekt bij jaren zeventig bands als Fleetwood Mac, The Allman Brothers Band en Crosby, Stills & Nash, maar ook Jade Bird als invloed vermeldt, dan is onze interesse gewekt. De Nederlandse band Roaming Lands debuteert met “Never Nowhere” en maakt daarmee de belofte oud en nieuw samen te smelten tot een eigen geluid meteen waar. Roaming Lands bundelt de muzikale en persoonlijke verhalen van de vijf muzikanten en neemt de luisteraar mee op roadtrip door de Amerikaanse woestijn.

De rode draad doorheen het nummer wordt gevormd door de warme, melodieuze gitaarpartij. “Never Nowhere” begint rustig, maar ontplooit zich steeds meer om uiteindelijk de ruimte helemaal in te vullen. Waar de vocalen de rust terugbrengen, worden we in de bridge verrast door de toetsenpartij die duidelijk opbouwt naar dat laatste refrein waarin alles net wat meer mag zijn. Over het nummer zegt zangeres Romy Laarhoven het volgende: ‘Iedereen voelt zich wel eens verdwaald en keuzes maken is moeilijk. Ik geloof dat als je de kracht en liefde die in je zit opzoekt en volgt, je tot veel meer in staat bent dan je denkt. “Never Nowhere” staat dan ook voor vrijheid, vastberadenheid en is een ode aan het individu.’ “Never Nowhere” is een ontzettend warm, sfeervol nummer waarmee de band al snel een plekje in ons hart weet te veroveren.

Roaming Lands belooft dit jaar nog meer muziek uit te brengen en daar zijn wij alvast heel erg benieuwd naar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.