Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hihats In Trees – “Luuk Shuffle”

Hihats In Trees is een naam die je misschien nog niets zegt, maar de man achter dit project is al lang geen onbekende meer in de Belgische scene. Lander Gyselinck kennen we als drummer van verschillende experimentelere jazzbands zoals STUFF., LABtrio en BeraadGeslagen, maar in Hihats In Trees gooit hij het over de soloboeg. Het is een gloednieuw project in het kader van zijn PhD aan het Conservatorium van Gent, waarin genrebegrenzingen de kop in worden gedrukt en waarin experimenteren misschien wel meer dan ooit in de kijker staat. Op 8 mei komt het totaalplaatje Disleksikon uit, maar eerst is het tijd voor single drie: “Luuk Shuffle”.

Na twee voltreffers van singles – het bonte “Kalimero John” en het duistere “Whale” – krijgen we een derde zijde van Hihats In Trees te horen met “Luuk Shuffle”. Het nummer kent een opbouw die enerzijds logisch aanvoelt, maar anderzijds bol blijft staan van de interagerende of zelfs clashende ritmes. Opnieuw krijgt het elektronische geheel een vaag nachtclubgevoel; er is een neiging tot dansbaarheid, ook al ontkomen we niet aan de mysterieuze klanken die schijnbaar te pas en te onpas de bovenhand nemen. Nergens komt “Luuk Shuffle” tot een losbarsting, het blijft een gecontroleerde, aangrijpende chaos tot het einde ons overvalt. Wederom een unieke sfeer, die ons zeer benieuwd maakt naar Disleksikon. 

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck @ Wilde Westen (De Kreun): Twee vrienden op een podium

Deze maandag nog sloopte Zwangere Guy met zijn band STIKSTOF de Ancienne Belgique. Veel tijd heeft hij niet gehad om te recupereren,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck - Pourriture Noble (★★★★): Vriendschap is... elkaar beter maken

Soms zie je dingen voorbijkomen waarvan je je afvraagt hoe ze daar in hemelsnaam terecht zijn gekomen. Een olifant in een boom,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy & Lander Gyselinck - "Laat Ze Daar Maar Staan"

Een maand geleden werden we aangenaam verrast door de onaangekondigde, maar uiterst interessante samenwerking tussen twee prominente figuren uit ons muzikaal landschap….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.