Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Hihats In Trees – “Kalimero John”

Drummer Lander Gyselinck is onderdeel van de bloeiende Belgische jazzscène. Als die naam nog geen belletjes laat rinkelen en hihats laat kletteren, zullen zijn talrijke projecten dat vast wel doen. Lander speelt bijvoorbeeld van tijd tot tijd –  en vooral met talrijke tegentijden – in BeraadGeslagen, samen met Fulco Ottervanger, in LABtrio en vaste elektrojazzwaarde STUFF.. De kern van die projecten vertakt zich telkenmale tot een bijzondere clash van jazz, elektronica, hiphop en eender wat er bruikbaar blijkt om het geheel intrigerender en opwindender voor de meerwaardezoeker te maken.

Zijn drumspel valt dus geenszins eenzijdig te noemen en ook met zijn kersverse soloproject Hihats In Trees worden de grenzen opgezocht (en vervolgens losjes overschreden en ingepalmd) van elektronische muziek en improvisatie. Lander begon een speurtocht naar een nieuw vocabularium en komt daar bijzonder goed mee weg.

De eerste single kreeg de naam “Kalimero John”, maar die klinkt bijlange niet zo doordeweeks als de naam John op vele delen van de wereld is, noch krijgen we een Calimero underdoggevoel. Daarentegen is deze experimentele creatie een avontuurlijke luisterbeurt, waarin we stapsgewijs de rode draad aangeboden krijgen en een moeilijke structuur uitmondt in een grave nachtclubvibe. De elektronica steekt het spel in gang en – of je nu wil of niet – het grijpt je bij het nekvel, terwijl het haast onophoudelijk drumklanken regent op de achtergrond. Het bonte “Kalimero John” gaat alle kanten uit, al is deze hectiek niet zomaar willekeurige drukte zonder meer; het is een geniale mix van verwarring en een elektronicafeest.

Lander weet waar hij mee bezig is en levert het begin van een enorm prikkelend project af. Hihats In Trees is gelinkt aan zijn Phd in Arts aan het Conservatorium in Gent. “Kalimero John” is onderdeel van Disleksikon, dat uitkomt op 8 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck @ Wilde Westen (De Kreun): Twee vrienden op een podium

Deze maandag nog sloopte Zwangere Guy met zijn band STIKSTOF de Ancienne Belgique. Veel tijd heeft hij niet gehad om te recupereren,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck - Pourriture Noble (★★★★): Vriendschap is... elkaar beter maken

Soms zie je dingen voorbijkomen waarvan je je afvraagt hoe ze daar in hemelsnaam terecht zijn gekomen. Een olifant in een boom,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy & Lander Gyselinck - "Laat Ze Daar Maar Staan"

Een maand geleden werden we aangenaam verrast door de onaangekondigde, maar uiterst interessante samenwerking tussen twee prominente figuren uit ons muzikaal landschap….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.