Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy & Lander Gyselinck – “Laat Ze Daar Maar Staan”

Een maand geleden werden we aangenaam verrast door de onaangekondigde, maar uiterst interessante samenwerking tussen twee prominente figuren uit ons muzikaal landschap. Niemand minder dan de Brusselse rapkoning Zwangere Guy nam een van onze meest talentvolle drummers van het land onder de arm om samen een nieuw project uit te grond te stampen. Wie Lander Gyselinck ooit al live aan het werk zag met een van zijn vele muzikale projecten (STUFF., Lander & Adriaan, BeraadGeslagen…) kan beamen dat deze man als geen ander experimentele drumpartijen uit zijn mouw kan schudden. Eerste single “Ad Rem” klonk alvast veelbelovend en vandaag krijgen we met “Laat Ze Daar Maar Staan” een tweede voorproefje uit het album Pourriture Noble, dat op 4 november verschijnt.

De elektronische intro van “Laat Ze Daar Maar Staan” straalt meteen een zekere dreiging uit en die sfeer wordt nog versterkt door de eerste zinnen van papa ZG. In zijn kenmerkende, ruwe stijl combineert Guy de nodige elementen uit zijn eigen omgeving met een duidelijke middelvinger naar het huidige systeem waarin we leven. ‘We lachen ons groen, zes parlementen maar we zijn met tien miljoen.’ De grimmige raps volgen meermaals de uiteenlopende ritmes van Lander Gyselinck en bijhorende synths, maar na het eerste refrein schakelen de heren nog een versnelling hoger, waardoor het nummer nog pittiger wordt. In de muzikale outro mag Lander Gyselinck zijn duivels nog eens ontbinden, en zo levert deze samenwerking weer een heerlijke kruisbestuiving op.

Zwangere Guy en Lander Gyselinck trekken binnenkort met hun samenwerking ook doorheen ons land. Zo kan je hen aan het werk zien in onder andere VIERNULVIER te Gent (7 december), Het Depot in Leuven (8 december) of in de Ancienne Belgique (13 december).

Zwangere Guy: Facebook / Instagram
Lander Gyselinck: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.