Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hihats In Trees – “Whale”

Lander Gyselinck is al enkele jaren aan het timmeren aan zijn muzikaal imperium en dat lijkt nog aardig te lukken ook. Als drummer boekte hij al heel wat successen met onder andere STUFF., BeraadGeslagen en LABtrio. Maar nu is het tijd voor Gyselinck om ook zijn productiekunsten boven te halen met zijn soloproject Hihats In Trees. Met dit project gaat de muzikale duizendpoot op zoek naar de grenzen van elektronische muziek en welke rol hij daar als hybride drummer in kan spelen. Debuutsingle “Kalimero John” werd dan ook een avontuurlijke parel die zonder problemen elke nachtclub kan omtoveren tot een duister dansfeest.

“Whale” gaat verder in dezelfde lijn als “Kalimero John”. Vanaf de eerste seconde vliegen de drums je in alle richtingen rond de oren. Gyselinck heeft een unieke stijl van drummen en weet ons daar keer op keer mee omver te blazen. Voor de rest is het nummer gevuld met experimentele samples en een duistere bas, die in het slot allemaal samenkomen in een bezeten geheel. Het nummer luistert misschien een tikkeltje moeilijker dan de vorige single, maar weet zonder enige twijfel uit te blinken in zijn experiment en originaliteit. Lander Gyselinck komt hier naar buiten met een van de meest unieke sounds die we de laatste jaren hoorden in ons land.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck @ Wilde Westen (De Kreun): Twee vrienden op een podium

Deze maandag nog sloopte Zwangere Guy met zijn band STIKSTOF de Ancienne Belgique. Veel tijd heeft hij niet gehad om te recupereren,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck - Pourriture Noble (★★★★): Vriendschap is... elkaar beter maken

Soms zie je dingen voorbijkomen waarvan je je afvraagt hoe ze daar in hemelsnaam terecht zijn gekomen. Een olifant in een boom,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy & Lander Gyselinck - "Laat Ze Daar Maar Staan"

Een maand geleden werden we aangenaam verrast door de onaangekondigde, maar uiterst interessante samenwerking tussen twee prominente figuren uit ons muzikaal landschap….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.