Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hihats In Trees – “Whale”

Lander Gyselinck is al enkele jaren aan het timmeren aan zijn muzikaal imperium en dat lijkt nog aardig te lukken ook. Als drummer boekte hij al heel wat successen met onder andere STUFF., BeraadGeslagen en LABtrio. Maar nu is het tijd voor Gyselinck om ook zijn productiekunsten boven te halen met zijn soloproject Hihats In Trees. Met dit project gaat de muzikale duizendpoot op zoek naar de grenzen van elektronische muziek en welke rol hij daar als hybride drummer in kan spelen. Debuutsingle “Kalimero John” werd dan ook een avontuurlijke parel die zonder problemen elke nachtclub kan omtoveren tot een duister dansfeest.

“Whale” gaat verder in dezelfde lijn als “Kalimero John”. Vanaf de eerste seconde vliegen de drums je in alle richtingen rond de oren. Gyselinck heeft een unieke stijl van drummen en weet ons daar keer op keer mee omver te blazen. Voor de rest is het nummer gevuld met experimentele samples en een duistere bas, die in het slot allemaal samenkomen in een bezeten geheel. Het nummer luistert misschien een tikkeltje moeilijker dan de vorige single, maar weet zonder enige twijfel uit te blinken in zijn experiment en originaliteit. Lander Gyselinck komt hier naar buiten met een van de meest unieke sounds die we de laatste jaren hoorden in ons land.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 april 2020

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief