Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Hakim – “CRUMPY” (feat. Mac DeMarco)

Nick Hakim verscheen een aantal jaar geleden op het toneel met zijn ep’s Where Will We Go Pt. I & II en vanaf dan wisten we dat het oppassen geblazen was met deze jonge New Yorkse singer-songwriter. Zijn zweverige, psychedelische soul met kenmerkende kopstem laat ons zelden ongeroerd achter en doet soms terugdenken aan groten als Marvin Gaye en D’Angelo. Debuutalbum Green Twins werd onthaald als de beloftevolle plaat die het was, maar sindsdien is menig fan op zijn honger blijven zitten. Niet getreurd, want vorige maand kondigde Hakim zijn nieuwe album WILL THIS MAKE ME GOOD aan met single “QADIR”, een kwetsbare ode aan zijn overleden vriend. Eens kijken of we deze keer onze wangen wel droog weten te houden.

Hakims warrige hipsteruitstraling wordt meestal aangevuld met een flanellen hemd en mutsje, een beetje als Mac Demarco’s verlegen, nuchtere broer, en laat dat nu juist de persoon zijn die Hakim begeleidt op dit nummer. In hokjes laten beide muzikanten zich niet duwen en dat merken we zowel in de sound als de opbouw van het nummer: twee strofes, geen refrein. “CRUMPY” gaat van start met een typisch dromerige Demarco gitaarrif, overgoten met een dikke saus van reverb. De mannen zingen door elkaar, waarbij Demarco’s groezelige, door tabak doordrongen stem perfect aangevuld wordt door Hakims heldere kopstem, en toch zijn hun stemmen praktisch niet te onderscheiden. Eindigen doet het nummer met een sinistere, licht chaotische, instrumentale outro die ons net als bij “QADIR” in een vreemde trance weet te brengen. Deze simplistische chaos lijkt dan ook de rode draad van het nieuwe album te vormen, ontroerend en meeslepend zoals enkel Nick Hakim dat kan. WILL THIS MAKE ME GOOD komt 15 mei uit.

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Myd – “Moving Men” feat. Mac DeMarco

Ze kenden en bewonderden elkaar al een tijdje. Nu brengen de Franse muzikant en producer Myd en de Canadese songwriter Mac DeMarco…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Rolled Up" feat. Mac DeMarco

Dromen komen uit voor onze noorderbuur Benny Sings. De Amsterdammer mocht na een succes met Rex Orange County een dagje in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days & Mac DeMarco - "The Curse"

De jonge Brit Yellow Days nestelt zich sinds eind 2016 alsmaar dieper in ons hart met zijn mix tussen bedroom pop, psychedelische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.