Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Hakim – “QADIR”

Onbekend kan New Yorkse singer-songwriter Nick Hakim anno 2020 niet meer genoemd worden. Twee ep’s, een internationaal bejubeld debuutalbum Green Twins en een verschijning op NRJ’s Tiny Desk Concert staan reeds op zijn palmares, een nieuw album kan daar weldra aan toegevoegd worden. Hakim kondigde gisteren namelijk zijn langverwachte album WILL THIS MAKE ME GOOD aan, dat 15 mei uitkomt, met een single van maar liefst acht minuten. “QADIR” vormt het hart van het nieuwe album, maar er is weinig reden tot extase. Het nummer is een ode aan zijn recent overleden vriend en tegelijkertijd ook een oproep om ons bewust te zijn van onszelf, onze dierbaren en liefdevol zorg te dragen voor elkaar. Een boodschap om mee te nemen tijdens het beluisteren.

In hokjes heeft Hakim zich nooit laten duwen en dat is niet anders op “QADIR”. Een ingetogen drumritme, dromerige synthesizerakkoorden en Hakims zwoele soulstem weten elkaar meteen aan te vullen, en meer hebben we eigenlijk niet nodig. De kwetsbare trance die ontstaat weet ons gevangen te houden, maar behoudt tegelijkertijd een zekere dansbaarheid, iets wat weinig artiesten hem zullen nadoen. De kalme, repetitieve stromen tekst zwellen aan richting de laatste strofe en resulteren in een psychedelische klaagzang waarbij het moeilijk is om niet meegevoerd te worden. Nick Hakim weet het huidige wanhoopsklimaat te capteren in zijn nieuwe single, die als het van ons afhing nog een stuk langer dan acht minuten had mogen duren.

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek

Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview Nick Hakim: 'Mac Demarco is een enorme nerd'

Een aantal jaren geleden dook Nick Hakim plots op met singles als “I Don’t Know” en “The Light”, en even plots was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Hakim - "CRUMPY" (feat. Mac DeMarco)

Nick Hakim verscheen een aantal jaar geleden op het toneel met zijn ep’s Where Will We Go Pt. I & II en…
AlbumsRecensies

Nick Hakim – Green Twins (★★★½): Een soulvolle trip naar Dali-land

Nick Hakim, de Amerikaan met Peruviaanse/Chileense roots, kende met zijn EP’s Where Will We Go Pt. I & II al een bescheiden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.