Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hockey Dad – “In This State”

In tegenstelling tot de talrijke hockeyvaders die met hun vingers staan te draaien aan de zijlijn van het wekelijkse hockeygebeuren en de ene geïrriteerde, ostentatieve zucht na de andere slaken, klinkt de band Hockey Dad net heel vief. De twee jeugdvrienden uit Australië wenden hun voorliefde voor rock ‘n’ roll, surfen en skaten aan, met een jangly poppunkklank als resultaat. Na het geweldig opbeurende anthem “I Missed Out” en het emohoogtij in “Itch” krijgen we nu de derde single van hun aankomende album te horen.

“In This State” steekt van wal met gitaarakkoorden die maar één ding kunnen betekenen: een surfy poppunksessie waarop we ons weer zodanig hard willen laten gaan dat onze smartwatch een fameuze activiteitspiek aanduidt en we de work-out voor deze week ook weeral achter de kiezen hebben. Niet dat het nummer uit zijn voegen barst qua heftigheid, maar Hockey Dad weet maar al te goed hoe ze ons voor zich kunnen winnen. Met een perfect gekozen gitaarklank, een geleidelijke opbouw, backings op de juiste momenten en een hoogtepuntje hier en daar creëren de Australiërs een sfeer die de nekspieren in gang zet en houdt. “In This State” is enorm plezant en dat volstaat.

Op 29 mei verschijnt Hockey Dads nieuwe plaat Brain Candy.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hockey Dad - "Good Eye"

Sommigen zijn er extra sportief op geworden tijdens de coronacrisis, anderen zijn meester-zetelhangers geworden; het Australische duo Hockey Dad dienen we in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hockey Dad - "Itch"

Let op, Hockey Dad is niet de band bij uitstek voor de verveelde vader die verplicht zijn tijd moet verbratsen aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.