Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hockey Dad – “Itch”

Let op, Hockey Dad is niet de band bij uitstek voor de verveelde vader die verplicht zijn tijd moet verbratsen aan de zoveelste hockeymatch van zijn hoogstwaarschijnlijk ongetalenteerde erfgenaam. Daarentegen bundelen de twee Australiërs hun voorliefde voor rock ‘n’ roll, skaten en surfen in een jangly poppunk/surfklank die z’n opbeurende effect nooit mist en al de oorzaak van ettelijke meeschreeuwmomenten geweest is. Het ziet er zo naar uit dat dat niet gauw zal veranderen, want na het geslaagde Blend Inn komt er op 29 mei een nieuwe plaat: Brain Candy.

“Itch” jeukt vanaf het begin; verlangend naar een overweldigende opbouw en een ankerpunt bouwt de sentimentele song op. Traag maar zeker ontvouwt dit emohoogtij zich tot een theatrale brij aan klanken die je uit volle borst meeroept en -voelt. Het feit dat er vrij tot zeer nonchalant gezongen wordt zonder al te veel drang om te articuleren en dat klinkers uitgerekt worden tot in den treure, draagt enkel maar bij aan de lichtjes puberale, maar zeer overtuigende sfeer. “Itch” is een theatrale ballade zoals alleen poppunkers die kunnen brengen: veel geschreeuw, aandacht voor structuur en een resultaat waarvan je niet had gedacht dat het je zoveel zou doen.

Op 19 mei komt Hockey Dad een live voorproefje geven van Brain Candy in Trix.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 februari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief