Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hockey Dad – “Safety Pin”

Nu de temperatuur ein-de-lijk de hoogte in lijkt te gaan, is het fijn om te weten dat Hockey Dad terug is van weggeweest. Nu ja, de band was nooit helemaal weg, want tot voor kort was ze gewoon nog bezig met het inhalen – je weet wel, corona – van de promotour rond album Brain Candy. Sinds die voorbij is, doken de Australiërs terug de studio in om te werken aan een opvolger, en die is nu helemaal ingeblikt. Rebuild Repeat verschijnt net voor het begin van de astrologische zomer, maar de sound ervan brengt het duo alvast met gemak met zich mee.

Na “Still Have Room” en “Basecamp” klinkt ook deze nieuwe “Safety Pin” exact zoals je kon verwachten van een Australische band die in zijn muziek het geluid van een plezante zomer wil verwerken. Die nieuwste creatie van de heren duurt helemaal niet zo lang – de kaap van de twee minuten wordt maar net gehaald -, maar dat betekent niet dat het nummer haar effect mist. Er zit namelijk meteen een goeie drive in de song, die aan de hand van een groovy surfrockgitaartje wordt voortgestuwd. De zomer straalt permanent van de single af, zeker als het anthemgehalte in het refrein stijgt. Kort, maar krachtig dus, deze “Safety Pin”. De introductie van die nieuwe plaat is bij deze dus alvast geslaagd.

Rebuild Repeat verschijnt op 14 juni. Op vrijdag 6 september staat Hockey Dad, weliswaar in het voorprogramma van Ocean Alley, in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2129 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hockey Dad @ Kavka Oudaan: Geen challenge nodig

Er zijn nog steeds bands die hun tours van enkele jaren geleden aan het inhalen zijn. Ook Hockey Dad behoort tot die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dust – “Ward 52”

Dust heeft zonet hun debuutplaat aangekondigd en doet dat met de nieuwe single “Ward 52”. De band staat nog aan het begin…
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.