Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dropkick Murphys – “Mick Jones Nicked My Pudding” & “James Connolly”

© CPU – Sven Michiels

Terug van nooit weggeweest: Dropkick Murphys. Deze Bostonse Celtic punkformatie heeft wereldwijd een massale schare hondstrouwe fans die door vuur zouden gaan om hun helden live te mogen meemaken. Wanneer hun traditioneel jaarlijkse en tegelijk legendarische concert tijdens St. Patricks Day in Boston niet door kon gaan omwille van de gekende coronasituatie, besloten deze helden om toch op te treden en alles te livestreamen op Facebook en YouTube. Streaming Up From Boston werd in minder dan een maand al ruim anderhalf miljoen keer bekeken. Inmiddels is het van 2017 geleden dat ze een nieuw studioalbum releaseten. Met “Smash Shit Up” kwam er eind januari eindelijk nog eens nieuw materiaal uit en deze nieuwe kraker werd ook gespeeld tijdens het optreden op 8 februari in Vorst Nationaal. Vandaag volgen twee nieuwe releases, zijnde “Mick Jones Nicked My Pudding” en “James Connelly”. Het zijn beide protestsongs: de ene ludiek bedoeld en de andere bloedserieus.

‘Oy Mick Jones nicked my pudding! Oy Mick Jones leave my pudding alone!’, van een oorwurm gesproken. Iedereen heeft wel een idool en zelfs onze idolen hebben op hun beurt ook idolen. Zo staat Mick Jones, de legendarische frontman van The Clash, hoog op het lijstje bij de bandleden van Dropkick Murphys. Maar wanneer zo’n idool je hart breekt, kan die wel eens snel van zijn sokkel tuimelen. Zo ook wanneer Mick Jones, bewust of onbewust, ging lopen met het dessertje van Ken Casey. ’t Is eens iets anders dan iemands vriendin pikken, maar voor Casey zeker even erg. “Mick Jones Nicked My Pudding” is een ouderwets, oldschool punknummertje, dat verduiveld veel aan het betere materiaal van The Clash doet denken. Blijkbaar brengt de frustratie om een gestolen puddinkje het beste in de creativiteit naar boven. We dagen je uit: luister enkele keren en probeer het dan uit je hoofd te krijgen.

Life ain’t always fair when your hero breaks your heart. I was really in denial from the start. I owned all his records, he didn’t even care. The least he could’ve done was share.

De B-kant van deze single, “James Connolly”, is dan weer bloedserieus. James Connolly was een Ierse Republikein en een van de leiders van de Paasopstand in 1916, wat uiteindelijk leidde tot de huidige Ierse Republiek. We snappen bij deze maar al te goed waarom deze single mee wordt uitgebracht vlak voor het paasweekend. Connolly moest deze revolutionaire daad met de dood bekopen en zo kreeg hij meteen een heroïsche status voor alles en iedereen wat Iers is. Als voorvechter van de Ierse ‘working class’ verdiende hij al langer een nummer van Dropkick Murphys. In deze uptempo single krijgen we Dropkick Murphys te horen zoals we ze willen horen. Spontaan steek je je vuist omhoog tijdens het refrein en voel je je tussen de Ierse rebellen staan, terwijl de kogels van de Britse ordehandhavers langs je oren fluiten. De opzwepende doedelzak maakt dit nummer compleet.

PS: Op Spotify staat zijn naam verkeerd gespeld, we vermoeden dat een ‘bloody Brit’ hiervoor verantwoordelijk is.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

73 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dropkick Murphys- "I Know How It Feels"

Een grote maand geleden kwam Dropkick Murphys in Vorst Nationaal zijn album This Machine Still Kills Fascists voorstellen. Het album bestaat uitsluitend…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…
InstagramLiveRecensies

Dropkick Murphys @ Vorst Nationaal: Doedelzakken, accordeons, luide gitaren en véél pintjes

Het lijstje van de uitgestelde shows lijkt wel eindeloos. Ook het concert van Dropkick Murphys in Vorst stond normaliter vorig jaar geprogrammeerd,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.