Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dropkick Murphys – “Smash Shit Up”

© CPU – Stijn Verbruggen

Dropkick Murphys. Celtic Punk. Massachusetts. Feest. Zweet. Bier. Kameraadschap. Levensliederen. Zeiden we al ‘feest’? Het zijn maar enkele termen die dit powerhouse omschrijven. Al sinds 1996 steken Ken Casey, Al Barr en hun achterban festivalweides en concertzalen in brand met hun uit het leven gegrepen oeuvre. Wie liet er nooit een roostattoo zetten met de naam van zijn lief erin? Wie heeft er nooit ‘shitfaced’ tegen een meisje gezegd dat hij ze wil zoenen? Iedereen, toch? Al zongen ze over een ezel die een wortel opeet, nog zou de hele meute tijdens hun concerten erin meegaan. Wie ze ooit al live meemaakte, hoeft geen verdere uitleg. ‘You make me want to be Irish’ is het beste compliment dat ze ooit kregen van iemand na een optreden, aldus Casey. Intussen is het al van 2017 geleden dat ze hun negende studioalbum 11 Short Stories of Pain & Glory uitbrachten. Met “Smash Shit Up” komt hier ein-de-lijk verandering in.

Het nieuwe nummer is echt iets voor de boomers onder de punkrockers. Die drang om het oude rebelse vuur aan te wakkeren komt bovengedreven bij de start van dit nummer. De hectische harmonica zet de toon voor dit opzwepende nummer. De song gaat dan ook over een ‘ouwe rakker’ die thuis in zijn zetel zit te mijmeren over de ‘goeie ouwe tijd’. De tijd wanneer hij een rebel was, teveel bier dronk, botten en glazen brak. Nu zou dit minder vlotjes gaan, maar toch wil hij terug die jonge destructieve vlegel zijn. ‘I wanna be a rebel, I wanna smash shit up.’ Deze boomer is alvast verkocht; mijn mok met verse muntthee lag bijna op het versgeboende parket. Twintig jaar geleden was ’t geen waar geweest!

Dropkick Murphys treedt op vrijdag 7 februari op in Vorst Nationaal. Vreemd genoeg zijn er nog tickets hiervoor beschikbaar. Met het nieuwe materiaal op komst hopen we ze alleszins deze zomer op een of andere festivalwei te zien. Eens benieuwd of we dan nog steeds een beetje die ouwe rebel kunnen zijn…

Omdat deze single ook op vinyl uitkomt, is er ook nog B-kantje “The Bonny”, een cover van de Schot Gerry Cinnamon. Oordeel vooral zelf.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.