Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goose – “Heaven”

© CPU – Matthias Engels

Ons Belgenlandje heeft op muzikaal vlak een aantal vaste waarden en daartoe behoren de mannen van Goose zeker en vast. Tot een paar jaar geleden bleef het nog rustig rond de band, maar sinds 2018 staat er met GOOSE NONSTOP een stevig concept op poten. Pauzes tussen de nummers zijn nu dus verleden tijd, want als Goose eenmaal vertrokken is, is er geen houden meer aan. Sinds eind vorig jaar kregen we dan met “Girls Who Act Like Boys” en “Something New” eindelijk nog eens nieuw materiaal van de West-Vlamingen te horen, en het was duidelijk dat die perfect binnen het NONSTOP-concept pasten. Ook voor het nieuwe “Heaven” zou dat geen probleem moeten zijn, want ook nu gaat het er stevig aan toe.

De intro van “Heaven” komt al meteen hard binnen, dankzij de stevige beat en onheilspellende elektronica. Als daar dan nog eens de mysterieuze stem van Michael Karkousse bijkomt, is de toon gezet. Voor de elektroliefhebber, doet het nummer zijn naam natuurlijk alle eer aan, want de synths en heel wat andere elektronische geluiden worden weer langs alle kanten op ons afgevuurd. Ondanks dat de single redelijk eentonig klinkt, lijkt Goose af en toe toch vernieuwend uit de hoek te komen. Het nummer bouwt op naar een hoogtepunt, maar valt dan jammer genoeg plots stil; al zal dat in de liveshows gewoon overvloeien in een volgende hit. Met “Heaven” in de set zal dat ongetwijfeld een nog groter feest zijn dan gewoonlijk.

Als alles goed gaat – en je een ticket hebt – kan je Goose op 27 juni aan het werk zien in Kompass in Gent.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mitski - "Star" & "Heaven"

Vorig jaar stond de Japans-Amerikaanse zangeres Mitski nog in een hopeloos uitverkochte Chapiteau tijdens Les Nuits Botanique met haar recentste langspeler Laurel…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 2): Plonzen in de regen

Dat het Tiense stadsfestival Suikerrock ooit op de rand van de afschaffing stond, zou niemand vandaag nog kunnen denken wanneer je het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.