Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Goose – “Girls Who Act Like Boys”

©CPU – Ymke Dirikx

Na een tijdje stilte staat Goose sinds de zomer van 2018 weer helemaal op de kaart. Op Pukkelpop pakten de West-Vlamingen toen uit met hun GOOSE NONSTOP-concept en dat zorgde meteen voor een van de meest memorabele concerten ooit op de Hasseltse festivalweide. Daarna volgden er een aantal shows doorheen heel Europa en leek de band helemaal terug van weggeweest. Zeker toen er afgelopen zomer weer nieuwe muziek volgde met “Something New“. Dat nummer paste toen perfect binnen de liveshows en ook het nieuwe “Girls Who Act Like Boys” zullen we waarschijnlijk gaan terughoren in de nonstop-shows.

In tegenstelling tot het redelijk opzwepende “Something New”, werd het nieuwste exemplaar van Goose eerder een zwoele slowburner. Michael telt af en het nummer kan beginnen, want dan worden we meteen omringd door donkere bassen en zwoele geluiden. In de refreinen komen de zware ‘aah’s‘ dat alleen maar ten goede. Naar het einde toe klinkt het nummer wel wat heviger wanneer de bassen opbouwen en Michael weer aan het tellen slaat. “Girls Who Act Like Boys” werd een perfect nummer om in donkere clubs te spelen, want daar zou de plaat perfect tot zijn recht komen.

Met een tweede nieuwe single lijkt er een nieuwe plaat van Goose aan te gaan komen, al blijft het wachten op een officiële bevestiging.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 november 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief