Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanche – “Fences”

Bij het grote publiek is Blanche ongetwijfeld vooral bekend door haar deelname aan het Eurovision Songfestival in 2017. “Fences” is de tweede single naar aanloop van debuutplaat Empire die op 24 april verschijnt. Waar “City Lights” nog een bijzonder ingetogen nummer was en titelsong “Empire” vooral een duistere kant toont, is “Fences” uitermate geschikt om te dansen. Daarmee toont Blanche zich alvast van een heel andere kant, een kant die wij wel weten te appreciëren.

Soms krijg je antwoorden op vragen die je je nog nooit had gesteld. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om opeens wakker te worden in een nachtclub tussen een massa bewegende lichamen. Het antwoord vind je in het intro van “Fences” en mocht je denken dat dat negatief is, dan moet je maar even goed luisteren. Vrijwel onmiddellijk word je meegesleurd door een opzwepend ritme waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Wanneer de beat – die ons een vrijwel nostalgisch gevoel geeft – naar de achtergrond zakt, komt het besef dat dit een nummer van Belgische bodem is. De vocalen van Blanche zijn uitermate herkenbaar, waarbij het Franse accent gecultiveerd is tot een typisch kenmerk wat bijzonder goed matcht met haar stemgeluid. In het refrein barst het feest helemaal los, de catchy melodie plant zich meteen in je hoofd en voor je het weet heb je alweer op repeat gedrukt.

Op 28 april stelt Blanche haar debuutalbum Empire voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Blanche @ Ancienne Belgique (AB): Eindelijk weer thuis

Blanche had nog maar weinig op haar palmares staan toen ze in 2017 met haar debuutsingle vierde werd op het Eurovisie Songfestival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.