Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanche – “Empire”

Ellie Delvaux nam in 2016 deel aan The Voice Belgique en haalde het einde daar jammer genoeg niet. Na onder andere “Running With the Wolves” van Aurora te coveren werd de zangeres naar huis gestuurd, maar niet getreurd. Het jaar erop mocht de zangeres onder de naam Blanche naar Kiev om het daar voor België op te nemen in het Eurovisiesongfestival. “City Lights” werd niet alleen een grote hit in België: het was ook goed voor een vierde plaats in de liedjeswedstrijd. In 2018 bracht de Waalse nog drie singles uit waarmee ze aantoonde dat niet al haar muziek in hetzelfde straatje van haar doorbraaksingle hoeft te liggen.

“Empire” is niet zomaar een single, maar ook de eerste single van het gelijknamige debuutalbum van Blanche. Delvaux schreef het nummer met producers Rick Cooper (Banks, Mystery Jets) en François Gustin (Girls In Hawaii). “Empire” is een melancholisch nummer met de herkenbare stem van Blanche. Opnieuw combineert de zangeres traditionele instrumenten waaronder ook een cello met elektronica. Het is een interessante en goed uitgewerkte mix, waardoor de duur van het nummer niet aanvoelt als vijf minuten. “Empire” is een geslaagde comebacksingle na een jaar radiostilte en doet ons uitkijken naar meer.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

540 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Blanche @ Ancienne Belgique (AB): Eindelijk weer thuis

Blanche had nog maar weinig op haar palmares staan toen ze in 2017 met haar debuutsingle vierde werd op het Eurovisie Songfestival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.