Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blanche – “Empire”

Ellie Delvaux nam in 2016 deel aan The Voice Belgique en haalde het einde daar jammer genoeg niet. Na onder andere “Running With the Wolves” van Aurora te coveren werd de zangeres naar huis gestuurd, maar niet getreurd. Het jaar erop mocht de zangeres onder de naam Blanche naar Kiev om het daar voor België op te nemen in het Eurovisiesongfestival. “City Lights” werd niet alleen een grote hit in België: het was ook goed voor een vierde plaats in de liedjeswedstrijd. In 2018 bracht de Waalse nog drie singles uit waarmee ze aantoonde dat niet al haar muziek in hetzelfde straatje van haar doorbraaksingle hoeft te liggen.

“Empire” is niet zomaar een single, maar ook de eerste single van het gelijknamige debuutalbum van Blanche. Delvaux schreef het nummer met producers Rick Cooper (Banks, Mystery Jets) en François Gustin (Girls In Hawaii). “Empire” is een melancholisch nummer met de herkenbare stem van Blanche. Opnieuw combineert de zangeres traditionele instrumenten waaronder ook een cello met elektronica. Het is een interessante en goed uitgewerkte mix, waardoor de duur van het nummer niet aanvoelt als vijf minuten. “Empire” is een geslaagde comebacksingle na een jaar radiostilte en doet ons uitkijken naar meer.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

14 februari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief