Muzieknieuwtjes

Enkel vandaag: Bandcamp geeft volle pot aan artiesten

Het is geen Black Friday, maar Corona Friday: eveneens een shopdag die je niet wil laten schieten! Je hebt nog tot morgenochtend 8 uur de tijd om je helemaal uit te leven op Bandcamp. Vandaag laat Bandcamp namelijk hun commissie voor wat het is en gaan alle inkomsten volledig naar de artiesten. Een enorme steun en een mooi gebaar in deze moeilijke tijden voor artiesten en hun labels.

To raise even more awareness around the pandemic’s impact on musicians everywhere, we’re waiving our revenue share on sales today (from midnight to midnight Pacific Time) and rallying the Bandcamp community to put much needed money directly into artists’ pockets.

Als je meent dat je collectie eigenlijk al volledig is en er weinig bij te dragen valt, hebben we leuk nieuws voor jou. Er valt namelijk altijd nog iets nieuws te ontdekken en godzijdank bestaan de functies Bandcamp Daily, Bandcamp Discover en yours truly om het bos door de bomen te kunnen zien. Gift cards zijn ook een optie, dus er is geen enkele reden om vandaag je slag niet te slaan.

De boodschap is duidelijk: blijf artiesten steunen en bij uitbreiding ook hun labels, concertzalen en muziekwinkels. Iets waar Bandcamp overigens ook zelf nog eens tot aanspoort:

We encourage you to find ways to reach out and support those affected in your local communities.

Albums vers van de pers zijn er bijvoorbeeld van de muzikale onnozelaars van Borokov Borokov, de veelbelovende Woodie Smalls, de luchtige en tegelijk psychedelische Shy Dog, het opkomende poprolmodel Conan Gray en nog zoveel meer. Nog meer inspiratie opdoen voor gloednieuwe aankopen kan tijdens het grasduinen doorheen onze playlists:

20 maart 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief