Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Stay Indoors”

DIRK. is helemaal terug van weggeweest. In eerste plaats doet de band het nu met hoofdletters, maar het belangrijkste is natuurlijk de nieuwe muziek. Een paar weken geleden werd “Artline” al op ons afgevuurd en daar komt vandaag “Stay Indoors” bij. Een nummer dat op een kleine dag gemaakt werd. Gezien de omstandigheden zou de single enkel gebruikt worden voor de sociale media van MayWay Records, het label van de band, maar speciaal voor Studio Brussels Café Quarantaine werd het toch een officiële release. Tot gisterenavond laat is de band druk in de weer geweest om vandaag de krachtige boodschap ‘Blijf in uw kot!’ op z’n Dirks de wereld in te sturen.

Op “Stay Indoors” gaat het er allemaal wat gezapiger aan toe dan op pakweg “Artline”. Het tempo ligt redelijk traag, maar de flarden van elektronische gitaren verraden dat dat snel kan omslaan. Zoals verwacht gaat het er in de refreinen al wat steviger aan toe. Frontman Jelle Denturck zingt op z’n gekende nonchalante manier, terwijl alle instrumenten als een wervelwind door elkaar weerklinken. Het nummer, dat gemixt werd door Reinhard Vanbergen, duurt slechts een goeie twee minuten, maar weet wel te overtuigen. Doordat de boodschap deze keer belangrijker is dan de muziek, blijft “Stay Indoors” zeker hangen. DIRK. heeft het beste gemaakt van de situatie.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 maart 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief