Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Clickbait Mermaid”

© CPU – Jan Van Hecke

Hoeft Absynthe Minded nog een introductie? Bert Ostyn en zijn gezelschap wierpen in 2005 hoge ogen met hun tweede plaats in Humo’s Rock Rally en het machtig mooie “My Heroics, Part One”. Met “Envoi”, een bewerking van een gedicht van Hugo Claus, werden eveneens punten gescoord, en ook “Papillon” en “Space” waren net iets meer dan radiohits alleen. Jammer genoeg deemsterden ze nadien een beetje weg om er in 2015 de brui aan te geven. Driewerf helaas, want deze band heeft toch minstens één nummer dat we kunnen linken aan een mooie herinnering, niet? De split bleek echter van korte duur, want in 2017 brachten ze – met een geheel nieuwe formatie – een nieuw album uit. Inmiddels werken ze volop aan opvolger Riddle of the Sphinx, die later dit jaar verschijnt. Ostyn strikte ook drumster Isolde Lasoen om mee te werken aan deze zevende plaat.

Clickbait Mermaid is a song about a fictional clickbait article about a mermaid that was found in a ditch. It’s so fantastic and it can’t be true but would you click on it? The question asked is this; what do you wanna know? And even if it’s false, it is an extraordinary story. And we all love a good story.

Na drie singles (“Mixing the Medicine”, “Easy” en “Hell Hole”) die ons allen konden bekoren, verschijnt nu “Clickbait Mermaid” als vierde voorsmaakje van de nieuwe plaat. Het is een intrigerend nummer over een minder intrigerende trend van tegenwoordig: clickbait. We horen een waterdicht melodieuze compositie, uitstekend begeleid door de synthbas van Laurens Dierickx, die dit nummer extra cachet en iets mystieks geeft. Ostyn lijkt zich met zijn nieuwe formatie als een vis (of zeemeerman) in het water te voelen en laat in het midden van het nummer al fluitend zijn gitaar even de synthesizer overstijgen. Het geheel bezorgt ons een warm en complexloos gevoel van genoegzaamheid, een zonnestraal door een donkere wolk, een stille hoop dat Absynthe Minded (eindelijk) terug is met Riddle of the Sphinx? Misschien zelfs beter dan ooit tevoren?

Voor de nieuwsgierigen onder ons treedt Absynthe Miunded op 3 mei op in de Botanique, maar we zijn er zeker van dat we ze deze zomer ook op een of andere festivalwei zullen tegenkomen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Eefje de Visser, Absynthe Minded & Loverman @ Gent Jazz: Stilte voor de storm

Nadat het zonnetje deze namiddag na lange tijd eindelijk weer aan de hemel verscheen, keken we al met veel plezier uit naar…
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Absynthe Minded: ‘Tot “Envoi” moesten we het hebben van optredens’

Op 9 april kwam Saved Along the Way – The Best of Absynthe Minded uit. Een plaat met 16 van de beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.