Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Easy”

© CPU – Jan Van Hecke

Twee jaar geleden verschenen de Belgen van Absynthe Minded opnieuw ten tonele met Jungle Eyes. Het was lang geleden dat we toen nog iets van hen te horen hadden gekregen, en misschien dat onze verwachtingen daardoor net iets te hoog lagen. Hoe het ook zij; sinds kort is de band daar weer met nieuw materiaal en de belofte van een volgende langspeler. Van Riddle of the Sphinx kregen we al het vernieuwende “Mixing the Medicine” te horen en dat stemde alvast optimistisch.

Met “Easy” releaseten ze een tweede single van Riddle of the Sphinx, die opnieuw eenvoudiger in elkaar zit en het vooral moet hebben van de charme van zijn gemoedelijke basisriff die steeds weer terugkeert. “Easy” laat alles inderdaad easy-going aanvoelen door z’n vertrouwde en allesbehalve gejaagde klank. Even wegdromen met winterse attributen als een warme chocomelk of fluffy dekentjes bij de hand terwijl deze nieuwe single op de achtergrond speelt, is een ideaal scenario. Want eenmaal op de voorgrond valt dan ook op dat “Easy” hier en daar nogal eentonig begint aan te voelen en iets meer wendingen had kunnen gebruiken. Een nummertje dat dus vooral uitblinkt in gezelligheid.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Strakke band, schizofreen publiek

Absynthe Minded staat sinds 2021 al twee decennia op de planken en de band rond frontman Bert Ostyn bracht daarom vorig jaar…
LiveRecensies

Eefje de Visser, Absynthe Minded & Loverman @ Gent Jazz: Stilte voor de storm

Nadat het zonnetje deze namiddag na lange tijd eindelijk weer aan de hemel verscheen, keken we al met veel plezier uit naar…
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.