Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Hell Hole”

Later dit jaar komt Absynthe Minded met Riddle of the Sphinx, inmiddels hun zevende plaat. De groep was lang een vaste waarde van het Vlaams muzieklandschap, maar besloot in 2015 er een punt achter te zetten. Lang duurde die split echter niet, want twee jaar later al verscheen Jungle Eyes, opgenomen met een geheel vernieuwde band. Echt onder de indruk waren we niet van die plaat, en op basis van het wat lauwe “Mixing the Medicine” lagen onze verwachtingen voor Riddle of the Sphinx ook niet bepaald torenhoog.

Gelukkig kan “Hell Hole”, inmiddels de derde single, ons wel boeien. Het nummer valt met de deur in huis met een tegen hiphop aanleunende beat met staccato gitaren, die de basis vormt voor Bert Ostyns subtiel geharmoniseerde zang. Het nummer duurt nog geen drie minuten en houdt het bij het essentiële; strofes en refreinen wisselen elkaar af, met af en toe een smaakvol stukje gitaarsolo. Ook het oosters melodietje dat door het nummer heen te horen is is een leuke toevoeging, en is een stuk beter in de muziek verwerkt dan “Mixing the Medicine” dat deed.

De hoogdagen van Absynthe Minded lijken intussen al even achter de rug, maar met “Hell Hole” bewijst de groep dat ze nog steeds hun geluid kunnen vernieuwen. Wanneer Riddle of the Sphinx uitkomt is nog niet duidelijk, maar we hopen er alvast meer van dit op terug te vinden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Strakke band, schizofreen publiek

Absynthe Minded staat sinds 2021 al twee decennia op de planken en de band rond frontman Bert Ostyn bracht daarom vorig jaar…
LiveRecensies

Eefje de Visser, Absynthe Minded & Loverman @ Gent Jazz: Stilte voor de storm

Nadat het zonnetje deze namiddag na lange tijd eindelijk weer aan de hemel verscheen, keken we al met veel plezier uit naar…
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.