Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sohnarr – “Melomania”

We hebben het bij Dansende Beren nooit onder stoelen of banken gestoken dat Balthazar een van onze favoriete Belgische bands is. Ondertussen bestaat de groep uit vijf mannen, waarvan er drie ook al solowerk hebben uitgebracht. Warhaus, J. Bernardt en Zimmerman liggen momenteel op zolder stof te vergaren en ondertussen blaast Patricia Vanneste Sohnarr adem in. Vanneste was jarenlang dé vrouw in Balthazar, maar op het meest recente album was de muzikante niet meer te horen. Ze was namelijk bezig met het maken van haar eerste soloplaat. Vanneste trok naar Zweden en Noorwegen met slechts een viool, een micro en instrumentencomputer en zo begon Coral Dusk langzaamaan vorm te krijgen.

Wie zich aan een catchy single had verwacht die je na twee keer zou kunnen meezingen zoals bij sommige Balthazarnummers het geval is, heeft het bij het verkeerde eind. “Melomonia” is een nummer van maar liefst tien minuten. Het lied heeft een trage opbouw, maar dat siert het net. Na enige tijd krijgen we bij de gelaagde muziek een zachte stem te horen, terwijl het nummer blijft opbouwen naar iets groots en magisch. Dat voel je gewoon.

Repetitieve teksten die gepaard gaan met elektronische geluiden zouden ons bijna in een trance krijgen, maar dan neemt de viool het over en de spanning neemt meteen toe. De viool – die recht tegenover de elektronische muziek staat – lijkt een verhaal te vertellen. Vanneste speelt met tempo, emotie, licht en duister. De viool begint te snijden terwijl de rest van de muziek duisterder wordt, alsof Patricia aan koorddansen doet op een flinterdun touw op extreme hoogte met onder haar een bodemloze put met daarin al het slechte. Op het einde wordt de viool opnieuw ingeruild voor de stem en zo weten we dat de koorddanseres de andere kant heeft bereikt. Gelukkig. Deze eerste single is een spannende tocht die doet verlangen naar meer.

Op 27 mei stelt Sohnarr haar debuutalbum voor in de Handelsbeurs in Gent. Tickets zouden wel eens de deur uit kunnen zijn voor je het beseft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Wim Mertens, Sohnarr, Niklas Paschburg & Cesar Quinn @ Gent Jazz: Adembenemend

Gent Jazz ging eerder deze week van start, en zoals elk jaar sloeg de organisatie er ook dit jaar in om een…
InstagramLiveRecensies

Balthazar + Sohnarr @ Werchter Parklife: Veelbelovende aftrap van de zomer

Het leek wel alsof we ons in een parallel universum bevonden toen we door de poort van Werchter liepen. Het gras rook…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.