Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Come On Outside”

© CPU – Bert Savels

Er wordt veel gezegd en geschreven over de gebroeders Gallagher, maar als puntje bij paaltje komt, moeten ze toch de muziek laten spreken. Bij Noel Gallagher was dat de laatste tijd vooral heel experimenteel met heel wat vernieuwende aspecten in. Zo kon hij minder overtuigen met “Blue Moon Rising” uit zijn gelijknamige ep die op 6 maart verschijnt, maar nu maakt hij dat ruimschoots goed met “Come On Outside”. Het nummer werd namelijk dertien jaar geleden al geschreven en geproducet, in de tijd dat Oasis nog bestond dus eigenlijk, en dat is duidelijk te horen.

Dat nostalgie een effectieve factor is voor Oasisfans, bleek enkele weken geleden nog met Liam Gallagher in Vorst Nationaal. Dat Noel met zijn High Flying Birds nu ook een nummer uitbrengt uit die periode met die sound toont aan dat de man ook weer het succes wil voelen. “Come On Outside” is dan ook een heerlijk herkenbaar nummer geworden met de herkenbare sound van Gallaghers stem die zalft en een muzikale stijl die rijk is en toch ook een grote portie britpop bevat. Dat deze terugkeer misschien een deur opent voor een Oasisreünie, is alvast iets wat we alleen maar kunnen hopen. Megaschijf!

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.