Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Blue Moon Rising”

Na zijn laatste ep This Is The Place, die in september goed in de smaak viel, komt Noel Gallagher’s High Flying Birds met “Blue Moon Rising”. Dat is de eerste single van een nieuwe ep die dezelfde naam draagt en uitkomt op 6 maart. Wat ons vooral opvalt aan de timing? Morgen brengt broederlijke wederhelft Liam waarschijnlijk nieuwe muziek uit, en net vandaag dropt Noel geheel onverwacht deze single. Van aandacht afsnoepen gesproken… De laatste tijd komen de broers klaarblijkelijk altijd op exact hetzelfde moment naar buiten met iets nieuws. Je zou denken dat volwassenheid met de jaren komt, maar of de Gallagher broers dat ooit zullen zijn, valt nog af te wachten.

‘You make me feel electric’, zingt Noel Gallagher in “Blue Moon Rising”. Maar om heel eerlijk te zijn, de elektriciteit is ver te zoeken. En welke richting ze met dit nummer proberen uit te gaan, is ook een vraagteken. Heel het nummer is oppervlakkig. Er zit geen diepte in, noch op melodisch, noch op tekstueel vlak. Een neurotische baslijn waarbij de verbeelding ver te zoeken is, de bedeesde zang, het mystieke sfeertje dat rond het nummer hangt… Noel Gallagher probeert misschien toch iets té hard de experimentele toer op te gaan met deze single. Veel rock ‘n’ roll is niet aanwezig, terwijl dat normaal gezien hetgene is waar deze groep zo goed in zou moeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher's High Flying Birds - "Flying on the Ground"

Enkele weken geleden vierde de wereld dertig jaar Oasis, maar op die verhoopte reünie blijft het vooralsnog wachten. Liam en Noel deden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher's High Flying Birds - "We’re On Our Way Now"

Tien jaar is Noel Gallagher ondertussen al bezig met zijn High Flying Birds, en blijkbaar vraagt dat om een nostalgische terugblik. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.