Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elder – “Embers”

Elder laat vandaag een nieuwe single op ons los en daar neem je best je tijd voor. Deze band uit Boston klokt met hun nummers vaak af boven de tien minuten en ook vandaag is het niet anders. Elder startte ooit in 2005 met stoner als hoofdingrediënt, maar ondertussen is de weg van de (psychedelische) progressieve rock ingeslagen. Een logische evolutie die door vele fans goed gesmaakt blijft worden.

Een lange tocht door zo’n nummer lijkt een zware taak, maar Elder maakt dat een heel makkelijke opdracht. De song van bijna elf minuten verveelt geen enkel moment. De technische vaardigheden van deze heren worden compleet uitgebuit en dat wordt uitstekend gecombineerd met een heel slim doordachte songwriting. Meestal mid-tempo en met veel opbouwende en afbouwende gedeelten, combineert deze band het beste van hardere stukken met rustige delen. Gooi daar af en toe nog eens wat sterke vocals tussen met een leuke solo en de elf minuten zijn in een mum van tijd om.

“Embers” is een geslaagde opwarmer voor het volgende album Omens, dat op 24 april uitkomt. Het zou vijf nummers bevatten en toch 54 minuten duren. De fans weten dus waar ze zich aan mogen verwachten. Op 23 juni speelt de band in Magasin 4 en de 24ste in Patronaat Haarlem.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Elder @ Het Depot: Betrouwbaar vakmanschap

Soms moet het weekend niet altijd met een aperitief ingezet worden, maar kan dat wel met een streepje van de fijnste stonerrock….
AlbumsRecensies

Haken – Fauna (★★★): Onberekenbare beestenboel

De terugkeer van een bandlid zorgt voor een injectie van inspiratie en originaliteit, zeggen ze wel eens. Dat moet de Londense progressieve…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Elder - Innate Passage (★★★★): Vastberaden verlengstuk

Elder is een Amerikaanse rockband waar we al ruim vijftien jaar onze bonen te week op kunnen leggen als het om regelmaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.