Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Blue and the Old Socks – “Twins”

© Vincent Leroi

Nog een week voor de nieuwe ep van Danny Blue and the Old Socks de wijde wereld ingestuurd wordt. De Antwerpenaren, die in 2017 nog debuteerden als zorgeloze indiesurfrockers, zullen met Boys een andere kant van zichzelf belichten. De eerste single “Boys” was meteen volledig andere koek; een gewaagde keuze die door sommigen enorm gesmaakt werd, maar bij anderen dan weer voor zure oprispingen zorgde. Met “I Don’t Mind” gooiden ze het opnieuw over een andere boeg, ditmaal knotsgek op de best mogelijke manier. De nieuwste en eveneens laatste teaser sluit het rijtje af in stijl.

Terwijl ze op de vorige twee singles nog klonken alsof ze te groot waren voor een servet, maar te klein voor een tafellaken, zou “Twins” beter thuishoren op een ep met de titel Men in plaats van Boys. We horen minder experiment omwille van het experiment, en meer de gerijpte versie van een getalenteerde groep. Vooral het refrein laat veel gevoel doorschijnen, en dat was wat we misten bij de voorgangers. Dankzij de outro – met instrumentatie die verder reikt dan drums en gitaren – eindigt het nummer op een uiterst positieve noot. Dat weekje wachten voelt plotseling te lang aan, wij zijn benieuwd naar de rest.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "Mother"

In 2018 was Sam De Nef met zijn indieband Danny Blue and the Old Socks finalist van de Studio Brusselse muziekwedstrijd De…
Nieuwe singles

Nieuwe single Mamalarky - "Drug Store Model"

Mamalarky groeide op in Austin, Texas en bloeit nu verder open in Atlanta. De jonge Amerikanen brengen ons oprechte, jonge en speelse…
AlbumsRecensies

Danny Blue and the Old Socks - Boys (★★½): Gedaan met het speelse imago

De nieuwe ep Boys van Danny Blue and the Old Socks bewijst dat de jongens inderdaad een andere weg lijken in te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.