Nieuwe singles

Nieuwe single Mamalarky – “Drug Store Model”

@ Sara Catherine

Mamalarky groeide op in Austin, Texas en bloeit nu verder open in Atlanta. De jonge Amerikanen brengen ons oprechte, jonge en speelse muziek in heel veel verschillende verpakkingen. Je kan je dus aan alles verwachten, lang of kort, wat bozer of wat blijer – doch vaker blijer dan bozer. Dit alles dan toch weer immer verfrissend en eigen. Zo klinken ze in “How to Say” als Good Morning of Unknown Mortal Orchestra, om dan in “Fury” een mellow versie van King Gizzard & the Lizard Wizard op te wekken. In hun fijnere nummers is vooral de rammelige productie aangenaam. Je gaat ook telkens wel wat extra toeters en belletjes terugvinden.

Zo ook in “Drug Store Model”, hun nieuwste single. Het doet initieel denken aan Belgische kastaars als The Pink Lemons en Danny Blue and the Old Socks, om dan toch te spelen met allerlei kleine extraatjes, zoals we het Lip Service hier ook meesterlijk horen doen. Naar het einde toe breekt het nummer open in wat lieflijk simpele psychedelica. We genieten van de nummers van Mamalarky en kijken dan ook volmonds – of misschien eerder voloors – uit naar hun titelloze debuutalbum, dat op 20 november de rekken vult.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NOISY - "Rock 'n' Roll Raver"

Het Britse drietal NOISY heeft er een paar drukke maanden op zitten. De band speelde in de zomer op een aantal festivals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.