Nieuwe singles

Nieuwe single Mamalarky – “Drug Store Model”

@ Sara Catherine

Mamalarky groeide op in Austin, Texas en bloeit nu verder open in Atlanta. De jonge Amerikanen brengen ons oprechte, jonge en speelse muziek in heel veel verschillende verpakkingen. Je kan je dus aan alles verwachten, lang of kort, wat bozer of wat blijer – doch vaker blijer dan bozer. Dit alles dan toch weer immer verfrissend en eigen. Zo klinken ze in “How to Say” als Good Morning of Unknown Mortal Orchestra, om dan in “Fury” een mellow versie van King Gizzard & the Lizard Wizard op te wekken. In hun fijnere nummers is vooral de rammelige productie aangenaam. Je gaat ook telkens wel wat extra toeters en belletjes terugvinden.

Zo ook in “Drug Store Model”, hun nieuwste single. Het doet initieel denken aan Belgische kastaars als The Pink Lemons en Danny Blue and the Old Socks, om dan toch te spelen met allerlei kleine extraatjes, zoals we het Lip Service hier ook meesterlijk horen doen. Naar het einde toe breekt het nummer open in wat lieflijk simpele psychedelica. We genieten van de nummers van Mamalarky en kijken dan ook volmonds – of misschien eerder voloors – uit naar hun titelloze debuutalbum, dat op 20 november de rekken vult.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei - 16 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "De langste nacht"

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Goldband. De Nederlandse muzikanten plezierden ons sindsdien al met oorwurmen zoals “Witte Was“,…
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.