Ontdekkingen van "Den Beir"Recensies

Danny Blue And The Old Socks – Backyard Days EP (★★★★): “Al surfend over de Meir”

“Al surfend over de Meir” zo zou je Danny Blue And The Old Socks het best kunnen omschrijven. Het Antwerpse viertal heeft nu hun eerste EP Backyard Days, dat uitkwam op Starman Records, uit en zijn klaar om hun thuisstad en de rest van het land te veroveren met hun vrolijke surfrock. Ze zijn een garantie dat ze de Hawaiiaanse zon in elk café of concertzaal zullen laten schijnen.

De nummers “King Of The Trashcan” en “Màs Cara” zijn de vrolijkheid zelve en klinken zo fris als een hoentje. Daar hebben we die Hawaiiaanse zon al. Ook een hoge dosis catchyness wordt nog bij die ingrediënten gegooid en we zijn al snel aan het dansen als een beer die voor het eerst op een surfplank staat.

“6 Ft Tall Baby” doet ons twijfelen of het Danny Blue And The Old Socks is of Mac Demarco die live op de Groenplaats staat. Ook de zachtere kant van de Antwerpenaars wordt mooi verwoord in “Be With Me” en “Belgian Venice”. Daarbij voelen de tempowisselingen van laatstgenoemde nummers aan als een fris briesje op een hete zomerdag. Heerlijk.

Danny Blue And The Old Socks maakt hier een kleurrijke en leuke EP die ons het water in de mond brengt voor meer van deze kostelijke surf rock. Gelukkig kunnen we ze vaak genoeg live gaan bewonderen. Op 8 november wordt Backyard Days in Kavka te Antwerpen officieel ten gehore gebracht. Hopelijk kunt u zich een weg banen tussen al die vrouwelijke fans die er ongetwijfeld ook zullen zijn, want buiten goede muziek maken, vallen ze ook nog eens in de smaak bij vrouwelijk Antwerpen. Wij zullen onze neus zeker eens aan het venster steken als Kavka wordt gebombardeerd tot surfparadijs.

FacebookInstagram

Related posts
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 08/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. De wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "Mother"

In 2018 was Sam De Nef met zijn indieband Danny Blue and the Old Socks finalist van de Studio Brusselse muziekwedstrijd De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.