Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Blue and the Old Socks – “I Don’t Mind”

© Vincent Leroi

De jongens van Danny Blue And The Old Socks zijn niet toe aan hun proefstuk. In 2017 brachten ze hun debuut-ep Backyard Days uit, waarmee ze zich als zonnige surfrockers profileerden. In 2020 gooien ze het roer echter helemaal om en willen ze met hun aankomende ep Boys tonen dat ze dat prille stadium achter zich gelaten hebben. De eerste single en titeltrack “Boys” lag inderdaad mijlenver van hun oude sound, maar ze lieten zich wat gaan in die vernieuwingsdrang en klonken zo gek genoeg als een afkooksel van hun muzikale idolen.

“I Don’t Mind” klinkt daarentegen prettig gestoord. De band tapt duidelijk uit een ander vaatje voor de aankomende ep, en dat vaatje lijkt deze keer wat geestverruimende substanties te bevatten. Met onschuldig klinkende melodieën, het occasionele hardere gitaarwerk en een nonsensicale outro zwieren ze alle kanten op. Frontman Sam De Nef zingt onder andere over ijsberen in kleedjes en ook een ‘yellow furry blue striped purse’ passeert de revue. De toffe, dwaze videoclip doet daar nog eens een schepje bovenop. Deze nieuwe single heeft dezelfde uitwerking als een snelle kermisattractie, na afloop voelen we ons blij, uitgelaten en toch ook een beetje verward.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lindsey Buckingham - "I Don't Mind"

In totaal maakte Lindsey Buckingham bijna dertig jaar furore bij Fleetwood Mac, tot hij in 2018 prompt aan de deur werd gezet….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "Mother"

In 2018 was Sam De Nef met zijn indieband Danny Blue and the Old Socks finalist van de Studio Brusselse muziekwedstrijd De…
Nieuwe singles

Nieuwe single Mamalarky - "Drug Store Model"

Mamalarky groeide op in Austin, Texas en bloeit nu verder open in Atlanta. De jonge Amerikanen brengen ons oprechte, jonge en speelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.